Demcsák Zsuzsa: Minimalizálom az ökológiai lábnyomomat, de ez nem elég

Szerző: Fekő Ádám
2019.07.02. 07:10

Ma is van ám Klímaceleb, az Azonnali klímaügyi bulvárrovata. Ezúttal Demcsák Zsuzsa mondja el, hogy ő bármennyire is fél, nem tud eleget tenni a Földért, és jelzi, hogy talán inkább a tudományra kéne hallgatni.

Demcsák Zsuzsa: Minimalizálom az ökológiai lábnyomomat, de ez nem elég

Mivel most már TÉNYLEG nagyon beindult a nyár, ezért nekünk is itt az ideje szakítani az uncsi politikusok utáni szaladgálással, és lazítani egy kicsit a szereplőgárdán: a következő időszakra minden napra gyártottunk egy rövid beszélgetést a magyar celebvilág minden szegmenséből érkező híresemberrel. A témát azért komolyra vettük, ugyanis a klímaváltozásról és az ehhez kapcsolódó életmódváltásról lesz szó, emiatt kapta a sorozat cselesen a Klímaceleb nevet. Ha téged is érdekel, mennyire foglalkozik ezzel egy énekes, egy reality-hős, egy influenszer vagy egy egykori bankrabló, akkor nézz ide mostanában!

A Klímaceleb mai részében újra egy néha balhézó, nagyon rövid ideig szóvivősködő, de általában inkább műsort vezető Demcsák Zsuzsának tettünk fel kérdéseket. Az eddigi részeket ide kattintva tudod megnézni.

+ + +

Mennyit foglalkozol a klímaváltozással?

Ez nagyon fontos téma a mi családunkban. Nem csak a híreket követjük és szelektíven gyűjtjük a hulladékot, de úgy is érezzük, tenni kéne végre valamit ellene.

Komoly családi issue ez nálunk.

Személyesen mit teszel ellene?

Egy bizonyos ponton túl sajnos szerintem egyedül nem lehet megfordítani az egészet. Minimalizálom az ökológiai lábnyomomat, de ez nem elég.

Másoknak szoktál szólni, hogy éljenek tudatosabban?

Mindig. Ha valaki nem gyűjti szelektíven a hulladékát, akkor mindig rászólok, hogy kezdje már el.

Ahhoz mit szólsz, hogy már egész magasan lévő emberek kezdték el mondani, hogy nem probléma ez a klímaváltozás dolog, hanem akár üzleti lehetőség is?

Hát hogy nem így van! Nézzék meg a jéghegyeket, ott vannak a felvételek, eltűnnek a gleccserek! Elég megnézni, hogy milyen hatással van már a mi életünkre is, hogy megváltozott az időjárásunk. Szerintem ezek után nem lehet kérdéseket feltenni, már az utolsó utáni pillanatban vagyunk. A 24. óra utolsó másodperceiben vagyunk. A felmelegedés már egyértelműen meg fog történni, de a legrosszabb abba belegondolni, hogyan befolyásolja majd ez a gyerekeink életét. Erre nem lehet felkészülni igazán.

Téged mennyire kapott el a klímaszorongás?

Nagyon. Elképesztően rettegek tőle, és azt látom, hogy az emberek többsége nem fogja fel, mi ennek a jelentősége.

A tudomány emellett foglalt állást, ez egy megállapítás, nem kérdés.

Ezek után mindegy, mit mond Amerika külügyminisztere akár.

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek