+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 29. szombat, 07:16
Mi a legnagyobb baja a klímaváltozással az ország 20 éve velünk élő showmanjének? Hogy jön ide a legújabb BMW, és figyelemmel követi-e az ország Győzikéje az alternatív híreket is? Itt a mai Klímaceleb!

Mivel most már TÉNYLEG nagyon beindult a nyár, ezért nekünk is itt az ideje szakítani az uncsi politikusok utáni szaladgálással, és lazítani egy kicsit a szereplőgárdán: a következő időszakra minden napra gyártottunk egy rövid beszélgetést a magyar celebvilág minden szegmenséből érkező híresemberrel. A témát azért komolyra vettük, ugyanis a klímaváltozásról és az ehhez kapcsolódó életmódváltásról lesz szó, emiatt kapta a sorozat cselesen a Klímaceleb nevet. Ha téged is érdekel, mennyire foglalkozik ezzel egy énekes, egy reality-hős, egy influenszer vagy egy egykori bankrabló, akkor nézz ide mostanában!

 

Mai alanyunk Gáspár Győző. Nem kell letagadni, értem, hogy csak Mezzót nézel, és amúgy sincs tévéd, pontosan tudom, hogy tudod, ki az a Gáspár Győző. De ő mennyire akarja megmenteni a bolygót? A Klímaceleb eddigi részeit ide kattintva olvashatod el.

 

+ + +

 

Mennyire foglalkozol a klímaváltozással?

 

Megmondom neked őszintén, engem egy dolog miatt nagyon zavar. Mi vidéken lakunk, és anyósoméknak rengeteg krumplija, sóskája, cseresznyéje, hagymája meg ilyen termései vannak. És lesz, ami tönkremegy, és még lesz is. 

 

És személyesen szoktál ez ellen valamit tenni?

 

Mióta a nagyobbik lányom, Evelyn ezt az életet éli, azóta így nevel minket is. Mindig mondja, hogy mit szabad apának és mit nem. Mi így élünk, de látjuk mi: tegnapelőtt esett, ma megint jó idő van, elültettem a fűmagot, vagy kinő, vagy nem!

 

Az lenne a jó, ha májustól szeptemberig sütne a nap, és utána jöhet a hideg. De így ez nem jó!

 

Másoknak szoktál szólni, hogy éljenek tudatosabban?

 

Evelyn nevel minket nagyon, az elég!

 

Ahhoz mit szólsz, hogy jöttek olyan emberek, akik szerint ez az egész hülyeség, és nem is lesz baj belőle?

 

Én ilyet most hallok először. Nem tudom, hogy baj lesz-e.

 

Téged mennyire kapott el a klímaszorongás? Félsz tőle, hogy mi lesz 30-40 év múlva?

 

Jaj, 30-40 év múlva hol leszek én már? A gyerekeim persze itt lesznek.

 

De amikor én kisgyerek voltam, nem tudtam elképzelni azt, hogy SMS-t írok, vagy hogy örökké az Instagramon leszek meg Viberezek, meg okostelefon, meg hogy kint van a cimborám Amerikában, és beszélgetünk egymással. Olyan dolgok jönnek évről évre, amit nem tudsz elképzelni!

 

Nézd meg az autóipart: hát ott olyan dolgok vannak, hogy az új 8-as BMW-be már csak bele kell ülni és magától elmegy! Olyan fejlett a világ, hogy elképesztő, és minden megváltozott! Azt vettük észre most koncerten, hogy aki felnőtt, az már nem jár bulizni. Inkább a tizenéves lányok, akik jól szétisszák meg szétbulizzák magukat. Egy youtubernek 150 ezer követője van, én meg itt szenvedek a 70 ezerrel. Megváltozott a világ, felfordult minden!

 

Akkor a fejlődés megállíthatja a katasztrófákat?

 

Én azt mondom, hogy a Jóistenben hiszek, és ő mindent eldönt. Majd eldönti ezt is. 

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Tisztújítást tartanak 2020 első felében a legtöbb ellenzéki pártban. Tör-e babérokra a DK-ban Dobrev Klára? Várható-e verseny a Momentumban?
Az Azonnali utánajárt.

Egy sokác népdallal mutatjuk meg, mennyire örülünk nektek!

Az UEFA nyilvános adatokból kijött statisztikái 3,3 millió forintról beszélnek ezzel szemben. De kinek van igaza?

A német nemzetiségi listáról bejutott parlamenti képviselő, Ritter Imre mélyen hallgat.

Ez még nem dőlt el, mert attól függ, milyen kimenetellel járnak a most beindult folyamatok. Horváth Csaba Barnabás nézi végig a lehetséges visszatekintéseket.

Olga Ljubimova óriási aranyköpéseket felejtett a régi blogján: baromira nem értem a művészfilmeket, nem akarom megnézni a Mona Lisát, a British Museum időpazarlás volt, a Louvre-ba soha nem is mennék.

A magyar származású üzletember davosi beszédében azt állította, a Facebook azon dolgozik, hogy idén újraválasszák Donald Trumpot.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mit tettek a világ vezetői, hogy megfékezzék a klímaváltozást? Erre keresik a választ a MagNet Közösségi Házban január 24-én pénteken. Filmvetítés után szakértők beszélgetnek!

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás