+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 29. szombat, 07:16
Mi a legnagyobb baja a klímaváltozással az ország 20 éve velünk élő showmanjének? Hogy jön ide a legújabb BMW, és figyelemmel követi-e az ország Győzikéje az alternatív híreket is? Itt a mai Klímaceleb!

Mivel most már TÉNYLEG nagyon beindult a nyár, ezért nekünk is itt az ideje szakítani az uncsi politikusok utáni szaladgálással, és lazítani egy kicsit a szereplőgárdán: a következő időszakra minden napra gyártottunk egy rövid beszélgetést a magyar celebvilág minden szegmenséből érkező híresemberrel. A témát azért komolyra vettük, ugyanis a klímaváltozásról és az ehhez kapcsolódó életmódváltásról lesz szó, emiatt kapta a sorozat cselesen a Klímaceleb nevet. Ha téged is érdekel, mennyire foglalkozik ezzel egy énekes, egy reality-hős, egy influenszer vagy egy egykori bankrabló, akkor nézz ide mostanában!

 

Mai alanyunk Gáspár Győző. Nem kell letagadni, értem, hogy csak Mezzót nézel, és amúgy sincs tévéd, pontosan tudom, hogy tudod, ki az a Gáspár Győző. De ő mennyire akarja megmenteni a bolygót? A Klímaceleb eddigi részeit ide kattintva olvashatod el.

 

+ + +

 

Mennyire foglalkozol a klímaváltozással?

 

Megmondom neked őszintén, engem egy dolog miatt nagyon zavar. Mi vidéken lakunk, és anyósoméknak rengeteg krumplija, sóskája, cseresznyéje, hagymája meg ilyen termései vannak. És lesz, ami tönkremegy, és még lesz is. 

 

És személyesen szoktál ez ellen valamit tenni?

 

Mióta a nagyobbik lányom, Evelyn ezt az életet éli, azóta így nevel minket is. Mindig mondja, hogy mit szabad apának és mit nem. Mi így élünk, de látjuk mi: tegnapelőtt esett, ma megint jó idő van, elültettem a fűmagot, vagy kinő, vagy nem!

 

Az lenne a jó, ha májustól szeptemberig sütne a nap, és utána jöhet a hideg. De így ez nem jó!

 

Másoknak szoktál szólni, hogy éljenek tudatosabban?

 

Evelyn nevel minket nagyon, az elég!

 

Ahhoz mit szólsz, hogy jöttek olyan emberek, akik szerint ez az egész hülyeség, és nem is lesz baj belőle?

 

Én ilyet most hallok először. Nem tudom, hogy baj lesz-e.

 

Téged mennyire kapott el a klímaszorongás? Félsz tőle, hogy mi lesz 30-40 év múlva?

 

Jaj, 30-40 év múlva hol leszek én már? A gyerekeim persze itt lesznek.

 

De amikor én kisgyerek voltam, nem tudtam elképzelni azt, hogy SMS-t írok, vagy hogy örökké az Instagramon leszek meg Viberezek, meg okostelefon, meg hogy kint van a cimborám Amerikában, és beszélgetünk egymással. Olyan dolgok jönnek évről évre, amit nem tudsz elképzelni!

 

Nézd meg az autóipart: hát ott olyan dolgok vannak, hogy az új 8-as BMW-be már csak bele kell ülni és magától elmegy! Olyan fejlett a világ, hogy elképesztő, és minden megváltozott! Azt vettük észre most koncerten, hogy aki felnőtt, az már nem jár bulizni. Inkább a tizenéves lányok, akik jól szétisszák meg szétbulizzák magukat. Egy youtubernek 150 ezer követője van, én meg itt szenvedek a 70 ezerrel. Megváltozott a világ, felfordult minden!

 

Akkor a fejlődés megállíthatja a katasztrófákat?

 

Én azt mondom, hogy a Jóistenben hiszek, és ő mindent eldönt. Majd eldönti ezt is. 

 

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

Meg sem jelentek annak a szerzőnek a könyvei, aki a KSH közben eltűnt adatai szerint a legnagyobb példányszámban jelent meg Magyarországon.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás