45,9 fokkal dőlt meg végül tegnap a francia melegrekord

Szerző: Pintér Bence
2019.06.29. 09:59

Hőhullám miatt szenved Európa, Franciaországban egy nap alatt háromszor dőlt meg a melegrekord.

45,9 fokkal dőlt meg végül tegnap a francia melegrekord

Ahogy arról az Azonnali is beszámolt, pénteken napközben megdőlt a melegrekord Franciaországban, Carpentras városában: 44,3 fokot mértek. A nap végére azonban még ez a rekord is megdőlt, először a provence-i Villevieille-ben mértek 45,1 fokot, majd

Carpentras-tól délre, Gard megye Gallargues-le-Montueux nevű városában mértek 45,9 fokot.

(Nyitóképünkön a város panorámája.)

Franciaország kontinentális részein amióta méréseket végeznek, nem szökött még 45 fok fölé a hőmérséklet. Eközben Németországban a júniusi átlaghőmérséklet négy fokkal volt magasabb a szokásosnál, és 0,4 fokkal az eddig legmelegebbnek számító 2003-as nyári adatoknál.

A genfi Meteorológiai Világszervezet szerint jó esély van rá, hogy 2019 lesz az eddig mért legmelegebb év, a 2014 és 2019 közötti időszak pedig a legmelegebb öt év.

Az ENSZ égisze alatt működő szervezet szóvivője szerint az adatok konzisztensek a klímaváltozás kapcsán előrejelzettekkel, avagy azzal, hogy az extrém időjárási kilengések, így a nyári hőhullámok is egyre súlyosabbak lesznek.

Hogy mit gondolnak minderről a magyar celebek, azt éppen egy friss cikksorozatban igyekszünk feltárni, ma például Gáspár Győzikét kérdeztük!

FOTÓ: Wikipedia

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek