Trump visszavenne a klímacélokból a G20-csúcson

Szerző: Pintér Bence
2019.06.28. 18:30

Az amerikai elnök arról győzködte kollégáit a G20-csúcson, hogy kevésbé ambíciózus klímacélokat fogadjanak el.

Trump visszavenne a klímacélokból a G20-csúcson

Nem csak Lengyelország, Magyarország, Észtország és Csehország nem annyira elkötelezett a klímaváltozás mérséklésében, hanem Donald Trump, az USA elnöke sem: a Politico cikke szerint Trump arról győzködte az oszakai G20-csúcson találkozó vezetőket, hogy gyengítsék a világ legfejlettebb gazdaságainak elköteleződését a klímavédelem ügyében.

Az országát a párizsi klímaegyezményből is kivezető elnök Szaúd-Arábia, Törökország, Ausztrália és Brazília vezetőit győzködi

arról, hogy ők se álljanak ki a párizsi klímaegyezmény céljai mellett a csúcson, amely mellett korábban már elköteleződtek a G20-as csúcsokon.

Trumpék 2017-ben sem támogatták egyébként, hogy a hamburgi találkozó záróokmányába bekerüljön ez a szekció, de akkor különféle trükközésekkel megoldották, hogy az USA is aláírja ezt. Most Trump többet akar: gyengítené a klímacélokról szóló részt a szövegben, amire

Emmanuel Macron francia elnök jelezte, hogy ha tovább gyengülnek a klímavédelmi elköteleződések, akkor ő inkább megvétózza a végső szöveget.

Macron és Angela Merkel német kancellár is olyan szöveget szeretne látni, amiből világos, hogy a párizsi egyezmény visszavonhatatlan, és hogy a G20-országok teljesen elköteleződnek a betartása mellett.

Ha Donald Trumpon kívül más celebek véleményére is kíváncsi vagy klímaügyben, akkor szerencséd van, hiszen éppen ma indult egy sorozatunk a témában, ahol pont erről kérdez celebeket Fekő Ádám.

MONTÁZS: Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek