Putyin: Legyen mindenki boldog, de ez nem árnyékolhatja be a kultúránkat

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.28. 07:43

Vlagyimir Putyin is megtartotta a maga illiberális beszédét, és egy interjúban fejtette ki gondolatait a hatféle nemi szerepről, és a minden szempontból sikeres katonai beavatkozásról Szíriában.

Putyin: Legyen mindenki boldog, de ez nem árnyékolhatja be a kultúránkat

Végre Vlagyimir Putyin is megtartotta a maga illiberális beszédét: az orosz elnök a Financial Timesnak adott hosszú interjút a Japánban rendezett G20 alkalmára, itt pedig tett egy pár érdekes kijelentést:

+ A liberális gondolat túlélte a célját, és a liberálisok már nem diktálhatnak úgy mindenkinek, mint az elmúlt évtizedekben tették. A liberalizmus azt sugallja, semmit nem kell tenni. A migránsok büntetlenül ölhetnek, rabolhatnak és erőszakolhatnak, mert tisztelni kell a jogaikat és azt, hogy ők migránsok. 

+ Mitikus beavatkozásonak nevezte azt a feltételezést, hogy Oroszország bárkinek a választásába és népszavazásába beleszólt volna kívülről.

+ Az amerikai-kínai kereskedelmi háború és a robbanásközeli helyzet Irán és az USA között az utóbbi fél egyoldalúsága, és a világrendet tartó szabályok hiányából ered.

+ Jó lenne helyre hozni az egykori orsoz kém, Szergej Szkripal meggyilkolása óta telejsen befagyott brit kapcsolatokat, és reméli, pár előzetes lépést megtesznek a héten, ugyanakkor üzent is: „Az árulás a legsúlyosabb bűncselekmény, és az árulókat meg kell büntetni. Nem állítom, hogy a salisbury-i megoldás a módja ennek, de az árulókat meg kell büntetni” – utalt ezzel arra, hogy Szkripalt lányával együtt mérgezték meg, miután kegyelmet kapott Londonban.

+ Az orosz katonai beavatkozás Szíriában egyértelmű siker, ami óriási tapasztalatot adott az orosz hadseregnek.

+ A liberális kormányok nem az emberek megnyugtatását tartották fontosnak, ehelyett olyan értelmetlen multikulturalizmust hajszoltak, mint például a szexuális sokszínűség.

+ Apropó szexuális sokszínűség: „Nem bántok senkit, mert megkapnánk az állítólagos homofóbiánkat. Nekem semmi bajom az LGBT-emberekkel. Isten tiltja, éljenek, ahogy akarnak! De pár dolog túlzás számunkra. Most azt állítják, egy gyerek öt vagy hat nemi szerepet játszhat. Legyen mindenki boldog, ez nem probléma, de nem szabad engedni, hogy ez beárnyékolja a kultúránkat, milliók hagyományait és családi értékeit.”

MONTÁZS: Illés Gergő / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek