+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 28. péntek, 10:58
Bár az önkormányzat szerint pár óvintézkedés mellett alkalmas a stadion rendezvényekre, a klub nem meri ott vendégül látni a montenegrói ellenfelét az Európa Ligában.

Ahogy arról írtunk, nagyon súlyos problémák vannak a 2018 novemberében átadott székesfehérvári focistadionban: a vízben nagyon nehezen kiirtható baktériumot találtak, ami miatt a csapvízből egy ideje egyáltalán nem fogyaszthatott senki. A probléma már az átadáskor is jelen volt, a hírek szerint több dolgozó hasmenéssel is küszködött, de a helyzet mostanra odáig eszkalálódott, hogy a MOL Fehérvár FC közleményben tudatta, hogy igazak voltak az Azonnali információi, és

 

az Európa Liga július 18-i első selejtezőkörét Felcsútra viszik.

 

Bár Székesfehérvár önkormányzatának közleménye szerint a probléma csak a főépület víztározójában van jelen, tehát a lelátón például nincs, és óvintézkedések mellett alkalmas rendezvények megtartására a MOL Aréna Sóstó, a klub inkább nem vállalt a játékosaira veszélyes egészségügyi kockázatot.

 

„Ahogyan azt a Székesfehérvár Önkormányzata által a mai napon kiadott közlemény is elismeri,

 

a főépületben található öltözőblokkok nem használhatóak rendeltetésszerűen, így az üzemszerű és kockázatmentes működés nem biztosított a sportolók, a szakmai stábok, a játékvezetők és a mérkőzés szervezésében résztvevő egyéb szereplők részére sem.

 

A közlemény továbbá úgy fogalmaz az öltőzők használhatósága is biztosított lehet az első tervezett hazai mérkőzés időpontjáig tehát pillanatnyilag nincsen garancia arra, hogy a probléma valóban megnyugtatóan megoldásra kerül” – áll a Vidi közleményében.

 

A klub elnézést kért a szurkolóktól is, de hangsúlyozta, hogy a lehetséges rendezési és egészségügyi kockázatokat felmérve nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne átgondolt, felelős döntés szülessen. 

 

Egyelőre nem tudni, ki a felelős azért, hogy fertőzőtt víz folyi a stadion csapjaiból, de az önkormányzat ígérete szerint a létesítmény helyzete, a tisztánlátás érdekében egyébként szóba fog kerülni azon a más témában összehívott rendkívüli közgyűlésen is, amelyet jövő héten  MOL Aréna Sóstón tart majd a képviselőtestület.

 

Ennek értelmében a július 11-i FK Zeta-MOL Fehérvár FC visszavágója júlis 18-án Felcsúton lesz a Pancho Arénában.

 

FOTÓ: Facebook / MOL Aréna Sóstó

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a főpolgármester. Ott voltunk.

Ha a salgótarjáni Turcsány László valóban lemond, akkor időközi választás jön a nógrádi megyeszékhelyen.

75 százalékkal csökkentené ennek mértékét az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és ami marad, annak a nagy része is a demokráciára és a jogállamiságra menne.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Az igazi baj az a főpolgármester szerint, hogy a kormány nem tárgyal Budapesttel a fővárost érintő uniós források elosztásával kapcsolatban.

Székesfehérvár tízezer eurót küld az ausztrál bozóttüzek okozta károk enyhítésére. De adakozik-e a főváros és a többi önkormányzat? Körbekérdeztünk!

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás