Csernobil, Sisi királyné, előválasztás: a Wikipédia szerint ez érdekli a magyarokat

Szerző: Pintér Bence
2019.06.26. 08:53

Egyre többen érdeklődnek az elmúlt napokban az előválasztás, illetve Csáky Attila pornószínész iránt a netes enciklopédián.

Csernobil, Sisi királyné, előválasztás: a Wikipédia szerint ez érdekli a magyarokat

Az Ariosz piackutató cégnek van egy felülete, ahol azt mutatják be, hogy egy adott napon milyen Wikipedia-oldalakat olvastak a netes enciklopedia magyar szekciójában.

Ez alapján úgy tűnik, hogy

az HBO Csernobil című minisorozata nagyon betalált itthon is, a huszonötös listán hét helyen is csernobilos oldalak szerepelnek.

A májusban bemutatott sorozat nyomán – amiről itt írtunk – a balesetről, annak felelőseiről, áldozatairól, magáról a területről, az erőmű-típusról és konkrétan a sorozatról szóló oldalak népszerűek a Wikipédián

A legnézetteb tíz szócikk közé azonban érdekes módon beverekedte magát a hétfői napon Sisi királyné, Ferencz József király felesége, illetve két '48-as tábornok: Görgei Artúr és Perczel Mór, akik közül az utóbbi név népszerűségére nehéz magyarázatot találni (egyik olvasónk utólag hívta fel arra a figyelmünket, hogy a TV2 Bezár a bazár című vetélkedőjében tették fel hétfőn azt a kérdést, hogy a három személyiség közül ki élte meg a XX. századot: Görgei, Perczel, vagy Sisi királyné. Ez magyarázhatja a kereséseket, köszünjük a találatot!) A harmadik legolvasottabb oldal a Class FM nevű rádióé volt.

Jön fel az előválasztás

A listából trendeket is ki lehet olvasni, ez alapján látszik, hogy a budapesti ellenzéki előválasztás oldala csak hétfőn lett nagyon keresett, de két jelölt,

Kálmán Olga (DK) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) oldalait már legalább két nappal korábban elkezdték keresni a magyarok,

jelenleg előbbi a 11., utóbb a 14. helyen áll ezen a listán.

Tarlós István is érdekli az embereket, ő a 23. helyet szerezte meg hétfőn, rögtön az ázsiai tigrisszúnyog és Csáky Attila pornószínész előtt. A teljes listát itt lehet – sőt mi több: érdemes – böngészni!

FOTÓ: Wikipédia

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek