KFG: Az eddigi politika folytatása lesz, ha Kálmán Olga a főpolgármester-jelölt

2019.06.24. 17:45

A Momentum főpolgármesterjelölt-jelöltjével sétálgattunk kicsit a Boráros téren, hogy kiderüljön, miért nem einstandolás előre bejelenteni, hogy az önkormányzat féláron vesz lakásokat, mi lenne a bulinegyeddel, mi az a fura fehér foltos képe, és tudja-e majd teljes szívvel támogatni az ellenzéki jelöltet.

Karácsony Gergelyhez hasonlóan a Momentum főpolgármester-jelölt-jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor is rábólintott, hogy pultozás mellett sétálgasson kicsit az Azonnali stábjával, és válaszoljon a kérdéseinkre. Az 52 éves férfi pár órával az ATV-s vitája előtt magyarázta el, miért is piacpárti megoldás szerinte kötelezni az új ingatlanok építőit, hogy a lakások egy részét féláron adja el az önkormányzatoknak azért, hogy megfelelő mennyiségű bérlakás álljon rendelkezésre Budapesten.

„Ha azt mondom, hogy akkor kapsz építési engedélyt, ha a majd felépülő lakások harminc százalékát a piaci ár feléért odaadod, akkor nem einstandolom, hanem előre adok neki egy kalkulálható, és a kalkulációjába beépíthető feltételrendszert”

– magyarázta Kerpel-Fronius, aki szíve szerint egész Budapestet újra kitalálná.

És érintené-e Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István közbeszerzési pályázatait, ha ő lenne a főpolgármester? 

A kérdést KFG nem egészen érti, de azt szeretné, ha egyenlő feltételek lennének.

Jövőbeni közbeszerzéseken nem szeretné figyelembe venni, hogy Tiborcz és Mészáros a múltban hogyan viselkedett,

mert így csak prolongálnák a politikai oldalak szerinti megkülönböztetést, aminek pedig véget kell vetni.

A jelölt-jelölt azért a pártjához méltó módon nem ölelte keblére az ellenzék maradék részét, és szerinte ha például Kálmán Olga lesz a közös jelölt, az a régi politika folytatása is lesz egyben, de a vállalásait teljesíti: „Fontos, hogy a Fidesz hűbéri rendszerén valamilyen módon rést lehessen ütni.”

A videóból még az is kiderül, mi történt azon a képen, amivel a kormánymédia rendszeresen szerepelteti, és természetesen a színes nadrágok is előkerülnek.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek