+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. június 24. hétfő, 22:41
A német óriáscég magyar és cseh érdekeltségeitől is megszabadulna annak érdekében, hogy engedélyezze az Európai Bizottság az Innogy felvásárását.

Az E.On német energetikai csoport felajánlotta, hogy magyar villamosenergia-üzletágának egy részét eladja az Európai Bizottság monopóliumellenes aggálya miatt – írja a Reuters.

 

Johannes Teyssen vezérigazgató tájékoztatása szerint az E.On emellett felajánlotta, hogy hogy eladja Csehországban az általa megvenni kívánt Innogy gáz- és villamosenergia-érdekeltségeit, illetve leadja 260 ezer fűtési ügyfél kiszolgálását, és 32 elektromos autók számára fenntartott töltőállomás üzemeltetését Németországban.

 

Az Európai Bizottság még márciusban jelentette be, hogy kivizsgálja az Elműben és az Émászban is tulajdonos Innogy megszerzését, mivel a tranzakció az egész térségben veszélyeztetné a versenyt,

 

de Németországban és más EU-tagországokban is az elektromos áram fogyasztói árának emelkedéséhez vezethet.

 

Eredetileg arról lett volna szó, hogy a két német energetikai cég, az E.On és az RWE között zajlik le egy nagy tranzakció sorozat: az RWE megszerezte volna az E.On megújuló energetikai, illetve atomenergiával foglalkozó részeit, az E.On pedig az RWE-leányvállalat Innogyt, ez utóbbi érdekeltségeibe tartozik Magyarország is többek közt.

 

Az első részt jóvá hagyta az Európai Bizottság, de a másodikat inkább részletesebben vizsgálta, miután sem az E.On, sem az Innogy nem volt hajlandó extra kötelezettségeket vállalni az eredeti elsődleges vizsgálat során.

 

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a Bizottság engedményeket vár az E.On részéről, és július 23-ig kaptak határidőt ennek eldöntésére.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Lukasenka-ellenes bloggert még az elnökválasztási kampányban tartóztatták le a közrend súlyos megsértésének vádjával – akár 15 évet is kaphat.

Az ostravai kórház covidosztályán dolgozók három hónapon keresztül szedték az Imunor nevű gyógyszert, és alig betegedtek meg közülük.

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

Mindez azelőtt derült ki, hogy novemberben ők tartják majd a következő klímakonferenciát.

Ez csak ráerősíthet azon tézisekre, hogy laborból indult a járvány. Mi következik ebből?

Az egyik legfontosabb angol baloldali lap szerkesztője kiakadt azon, hogy a magyar focistákat és szerinte a magyar társadalmat is összemossák Orbán Viktor homofóbiájával és szélsőjobboldaliságával.

A miniszter a kormányinfón az Azonnalinak a főpolgármesterrel készített interjújára is reagált.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás