Egészen Görögországig kell menni a tökéletes jógaóráért

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.24. 20:40

Tényleg léteznek emberek, akiket az kapcsol ki, ha mindenféle gyilkosságról, halálról és egyéb istentelen dolgokról kárognak nekik közben.

Egészen Görögországig kell menni a tökéletes jógaóráért

A Vice szinte a semmiből rakott ki egy olyan videót Facebookra, amitől az embernek azonnal megváltozik az elképzelése a jógaóráról: általában valami keleti zenére hajlonganak emberek a lelki békéjüket keresve, de mint kiderült, Athénban létezik egy egész black metál jógacsoport! A résztvevők végül is ugyanazt csinálják, mint a hivatalos jógán, csak az unalmas szitárok helyett a világ leggonoszabb zenei stílusa szól. 

Az egész eredetileg egy kamunak szánt Facebook-eventből indult Athénban, de amikor a szervezők meglátták, hogy 5000 ember kattintott az érdeklődésre, úgy döntöttek, meglépik a dolgot.

Bár ötezren azért nem mentek el, a videón is jól látható, hogy létező igény van az általában a gyors tempó ellenére mindig valamiféle vonulásra is alkalmas méltósággal szóló stílusra a jógastúdióban. Egy résztvevő lelkesen újságolta például a kameráknak, hogy nagyon örömteli számára ez a lehetőség, hiszen nagyjából 20 éve hallgat black metált, mellette 10 éve jógázik.

Hogy miért is annyira meglepő black metálra jógázni, az a zenének talán a lehető legeltérőbb üzenete a jógáétól: a Norvégiában az 1990-es években csúcsra vitt stílus jobbik esetben szól keresztényellenességről és hasonló polgárpukkasztó dolgokról, durvábbakban a nácizmustól indulva egészen egymás megölésééig mindent felmutat a valóságban is. Hogy mitől annyira érdekes ez a színtér a zenén kívül, arról itt írtunk már egy hosszabb cikket, a műfajról szóló mozifilmről írt kritikát pedig ide kattintva olvashatod el.

A videót ide kattintva tudod megnézni.

Egy kis keresés után kiderül, hogy nem egyedi esetről, hanem egy egész mozgalomról van szó: az USA-ban Black YO)))GA néven egy egész stúdió fut azzal a koncepcióra, hogy drone-ra, noise-ra és egyéb elég kemény stílusokra mozgassa az embereket, de persze ott is létezik az arra felé népszerűbb death metálnak szentelt gyors verzió

Ha esetleg valaki Magyarországon szervezne ilyet, írjon nekünk, és azonnal indulunk forgatni!

FOTÓ: Vice / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek