+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Illés Gergő
2019. június 19. szerda, 18:30
A bécsi szocdemek így tanítanák meg a kutyatartás alapjait. Szerinted kéne hasonló intézkedés itthonra is? Szavazz!

Július 1-jétől kezdve minden bécsinek, aki a jövőben szeretne kutyát tartani, az állat regisztrációjakor speciális kurzuson kell majd résztvennie, amelyen elsajátítja az állattartás alapjait – írja a Der Standard.

 

Az új szabályozás alól – melyet a helyi szocdemek mellett a koalíciós partner zöldek is támogatnak – azok jelentenek kivételt, akik már legalább két éve tartanak kutyát Bécsben a törvény életbe lépése előtt. Egyébként pedig a minden leendő kutyatartó számára kötelező kurzuson a kutyatulajdonosok

 

elsajátíthatják majd a kutya megvásárlásával, tartásával, ápolásával és taníttatásával, tréningezésével kapcsolatos alapvető ismereteket, valamint a tartás jogi körülményeit is.

 

Mindez 40 euróba fog kerülni, a legalább négy órás időtartamú kurzust pedig „igazolt kutyaszakértők” fogják tartani, áll a szerdán ismertetett rendelkezésben. Ezen felül a tréningre nemcsak a leendő kutyatartók, hanem csak az az iránt érdeklődők is beülhetnek majd.

 

Ulli Sima, a bécsi önkormányzat állatvédelemért felelős szociáldemokrata képviselője ugyanakkor elmondta:

 

a tréningen nem lesz vizsga, így megbukni sem lehet majd kutyatartásból.

 

Az intézkedés a baloldali politikus szerint tehát inkább figyelemfelhívó erővel bír, vagyis szeretnék felkészíteni a leendő gazdikat, ami a kutyatartással rájuk vár. Hasonló törvények egyébként már sikeresen működnek Stájerországban és Felső-Ausztriában is.

 

BORÍTÓKÉPÜNKÖN (mely természetesen csak illusztráció) egy osztrák pincser (forrás) és a bécsi Neue Hofburg (forrás) épülete látható.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Banális hiba miatt nem jött össze a már fél éve ígért internetes szigorítás.

Új elemzés állítja: több mint harmadával kevesebb fiatal hal meg azokban az amerikai államokban, ahol szigorúbbak a fegyvertartás kritériumai.

Három szélsőjobboldali kötődésű férfit tartóztattak le Észak-Olaszországban, egy csomó fegyvert találtak náluk.

Csütörtök óta nem megy a Galileo, még hétfő reggel is csak két műhold működött a huszonhatból.

A hét kérdése

Annyi remek hely veszi körül Magyarországot, nem? De itt az ideje igazságot tenni abba, hol számíthatunk a legtöbb jóra, ha átlépjük a határt! Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás