Kötelező kurzust kell elvégezniük a bécsi kutyatartóknak

Szerző: Illés Gergő
2019.06.19. 18:30

A bécsi szocdemek így tanítanák meg a kutyatartás alapjait. Szerinted kéne hasonló intézkedés itthonra is? Szavazz!

Kötelező kurzust kell elvégezniük a bécsi kutyatartóknak

Július 1-jétől kezdve minden bécsinek, aki a jövőben szeretne kutyát tartani, az állat regisztrációjakor speciális kurzuson kell majd résztvennie, amelyen elsajátítja az állattartás alapjait – írja a Der Standard.

Az új szabályozás alól – melyet a helyi szocdemek mellett a koalíciós partner zöldek is támogatnak – azok jelentenek kivételt, akik már legalább két éve tartanak kutyát Bécsben a törvény életbe lépése előtt. Egyébként pedig a minden leendő kutyatartó számára kötelező kurzuson a kutyatulajdonosok

elsajátíthatják majd a kutya megvásárlásával, tartásával, ápolásával és taníttatásával, tréningezésével kapcsolatos alapvető ismereteket, valamint a tartás jogi körülményeit is.

Mindez 40 euróba fog kerülni, a legalább négy órás időtartamú kurzust pedig „igazolt kutyaszakértők” fogják tartani, áll a szerdán ismertetett rendelkezésben. Ezen felül a tréningre nemcsak a leendő kutyatartók, hanem csak az az iránt érdeklődők is beülhetnek majd.

Ulli Sima, a bécsi önkormányzat állatvédelemért felelős szociáldemokrata képviselője ugyanakkor elmondta:

a tréningen nem lesz vizsga, így megbukni sem lehet majd kutyatartásból.

Az intézkedés a baloldali politikus szerint tehát inkább figyelemfelhívó erővel bír, vagyis szeretnék felkészíteni a leendő gazdikat, ami a kutyatartással rájuk vár. Hasonló törvények egyébként már sikeresen működnek Stájerországban és Felső-Ausztriában is.

BORÍTÓKÉPÜNKÖN (mely természetesen csak illusztráció) egy osztrák pincser (forrás) és a bécsi Neue Hofburg (forrás) épülete látható.

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek