Új stadiont kap a Vasas, de tétmeccset nem ők játszanak benne először

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.18. 18:35

Végre értelmet kap az ország első olyan stadionja, amit már eleve a másodosztályra építettek fel!

Új stadiont kap a Vasas, de tétmeccset nem ők játszanak benne először

Kisorsolták a magyar futballklubok idei nagy európai menetelésének elsőkörös ellenfeleit ma: a Fradi a bolgár Ludogoreccel, a Kispest a litván Zalgirisszel, a Debrecen az albán Kukesivel, a Fehérvár a montenegrói Zetával, a magyar érdekeltségnek számító DAC pedig a lengyel Cracoviával játszik meccset. 

Mivel a Honvéd saját stadionja épül, az MTK otthonául szolgáló Új Hidegkuti Nándor Stadionban játsszák a hazai meccseiket. Igen ám, de oda a július 11-i meccs napjára a Maccabi Világjátékok, vagyis a Zsidó Olimpia van bejelentve. 

Emiatt nagyon úgy tűnik, hogy a Honvéd minimum egy EL-meccsre megint költözik, de itt jön a képbe a tény, hogy végre sikerült elég stadiont építeni: a Vasas Fáy utcában lévő stadionját július 5-én adják át, tehát hat nappal később már játszat is rajta a Honvéd tétmeccset. A helyzetben az a vicces, hogy a Kispest így hamarabb játszik tétmeccsek az Illovszky Rudolf Stadionban, mint a Vasas, de a hírek szerint arra is van esély, hogy akár az egész augusztus elején induló szezonra az válhat az albérletükké.

Válogatni mondjuk tudnak: a három éve új stadiont kapott MTK idén esett ki a másodosztályba, a Vasas júliusban átadásra kerülő szuperlétesítménye pedig a magyar történelem első modern arénája lesz, amit már konkrétan a másodosztályra adnak át. 

FOTÓ: vasasfc.hu

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek