+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. június 16. vasárnap, 18:48
2030-ra 55 százalékos csökkentést vár az EU-tól az üvegházhatású gázok kibocsátásában Antonio Guterres.

Nem elég, hogy az EU egyébként is bénázni látszik a klímavédelmi célok kitűzésében, Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára most egy levélben arra kérte Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét, hogy

 

az EU 2030-ig ne a tervezett 40, hanem 55 százakékkal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását.

 

A Reuters által megszerzett levél szerint Guterres úgy gondolja, hogy a Föld legnagyobb gazdasági tömörülésének példát kell statuálnia, és ambíciózusabb célokat kell kitűznie, hiszen ez erős üzenetet küldhetne a világ többi országának. Guterres arra is megkérte az EU vezetőit, hogy vezessék ki a szénerőmüveket, azaz egészen pontosan 2020-tól kezdve ne állítsanak üzembe ilyen erőműveket.

 

Az EU-s vezetők jövő héten találkoznak, és ezen a csúcson kéne megállapodni a klímacélokról, ha a szeptemberi, ezzel foglalkozó ENSZ-csúcson akarnak villantani valamit – a megegyezés azonban kétséges, az EU-csúcson ráadásul kéne egyeztetni a vezető EU-s pozíciók betöltéséről is, amelyben egyelőre nem tudtak dűlőre jutni a felek.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A most először közszemlére tett élőlény olyan, mint egy gomba, de úgy viselkedik, mint egy értelmes állat, miközben majdnem 720 neme van.

Örül a „Karácsonyfigyelőnek”, de türelmet kér, viszont már az első napján kihirdeti a klímavészhelyzetet.

A friss Nobel-díjas író karintiai szülőfalujában támadt rá az újságírókra, mert azok Milošević melletti kiállásáról kérdezték.

Lejárt az MSZP ultimátumának határideje, Tóbiás József vissza fogja adni a mandátumát.

Ilyen sem volt még: írek akarnak lenni a britek. A belfasti posták már kifogytak a formanyomtatványokból.

Élesedett a centristák és a baloldaliak vitája: Elizabeth Warrent támadták a centrista jelöltek az egészségügyi tervei miatt. Ez főleg Joe Bidennek használ. De mit remél ettől?

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás