Az EU miatt kell engedni a pornót a tévében? Fideszesek a saját javaslatukról

2019.06.14. 12:55

A kereszténydemokrata kormánypártok feloldanák a pornó teljes tiltását a tévében. De hogy jön ez a sokat hirdetett családvédelemhez? Megkérdeztük a fideszeseket a parlamentben! Több kormánypárti képviselő is ellenzi a javaslatot, vagy nem is hallott róla, de olyan is van, aki az EU-ra fogja az egészet. Videó.

Vajon mit gondolnak az állítólag kereszténydemokrata Fidesz-KDNP képviselői arról, hogy a saját kormányuk egy új törvényjavaslata lehetővé tenné, hogy az eddigi teljes tilalommal szemben, ha kódolva is, de lehessen pornót is nézni a hagyományos televíziók műsorán. Az Azonnali a parlamentben járt, hogy megkérdezze!

Ugyan Kósa Lajos érdeklődésünkkor tévesen azt állította, még nincs is ilyen javaslat benyújtva, de elmondta, ő nem támogatna ilyesmit. Ehhez hasonlóan több más kormánypárti politikus sem tűnt lelkesnek az ötlet iránt. 

A fideszes Font Sándor szerint nem lesz jobb hely az ország, ha könnyebb lesz pornót fogni,

de ahelyett, hogy kifejtette volna gondolatait és regényes választ adott volna, inkább elsétált. Hasonló szellemben nyilatkozott a fideszes Zsigmond Barna Pál.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az EU-ra fogta a dolgot: szerinte mindössze uniós jogharmonizációs kötelességről van szó, és a törvény összességében még szigorúbb is lesz, mint volt.

Olyan is volt, aki a parlamenti vitára hárítva nem nyilatkozott érdemben, úgyhogy azt is megmutatjuk, hogy a plenáris vitában mivel érveltek a fideszesek.

CÍMLAPMONTÁZS: Azonnali

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek