+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. június 13. csütörtök, 18:36
A Fidesz alelnöke végre nem finomkodott, hanem hitvallást tett a zsír mellett, és ugyanerre szólította fel a követőit is. Ennyire egyértelműen még egy politikus sem akart céltalanul rosszat a saját szavazóinak.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

„Nyomj egy lájkot, ha egyetértesz velem: én maradok a nyúljás-csülkös pacalnál, a gyufatésztás (8 tojásos) halászlénél és a hagymás-szalonnás tojásrántottánál” – írta a médiafenegyerek Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és a Fidesz alelnöke 2019-ben, mellé pedig egy képet posztolt arról, ahogy egy óriási bográcsban keverget valami amúgy elég jól kinéző ételt. 

 

A poszt lényege persze az, hogy Brüsszel el akarja venni tőlünk venni a jól megérdemelt húsunkat, hiszen ezek a büdös nyugati rovarevő libsik rossz szemmel nézik, ahogy a magyarság boldog, és fürdik a jobbnál jobb ételekben – szóval megint minden adott hozzá, hogy kinevessük a Fidesz nagy nevettetőjét. Az viszont egy kicsit később esett le, hogy ez a poszt történelmi, és nem attól, hogy amúgy az egész alapját képző hír is kamu.

 

Németh Szilárd eddig is úgy kommunikált persze, hogy az ember sejthette, hogy nem a tudomány emberéről van szó, de azért általában csak következtetni lehetett erre. Most viszont végre megtörtént a hivatalos coming out: Németh Szilárd a maga könyvtáros-tanító főiskolai végzettségével a háta mögött nem csak leszarja az egészséges táplálkozással, illetve a húsipar hatásaival foglalkozó tudósok munkáit, de még a rajongótáborát is arra buzdítja, hogy szarják le ők is látványosan. 

 

Olyan politikus már nem egy volt, aki halálba küldte a saját táborát, de olyan még nem, aki kifejezetten arra biztatta őket, hogy öljék meg magukat.

 

Különösebben nem túlzok: a pacalevést promózni a tudatos étkezéssel szembeni statementként nagyjából olyan, mintha azt mondaná, valaki ne hallgass az idióta orvosaidra, szívj el nyugodtan napi egy doboz cigit. Vagy hogy ne foglalkozz az idióta fizikatanároddal, és lépj ki bátran a tizedik emeletről. 

 

Németh húzásában az a legaljasabb, hogy létező igényt szolgál ki: az emberek nagyon szeretik, ha valaki megerősíti őket a káros hülyeségeikben. A bolt előtt piáló alkoholisták is rendszeresen magyarázzák el egymásnak, hogy egy sör igazán nem árt meg nekik, de a chemtrail hívői is azért olvassák el a tonnányi áltudományos hülyeséget, mert közben senki nem neveti ki őket. 

 

Értelemszerűen azt is jó hallani, hogy csak a brüsszeli idióták akarják tőlünk elvenni a pacalunkat, ráadásul egyszerűbb is amolyan jó szovjet párttitkár módjára ignorálni a nálunk okosabb embereket.

 

Az egésszel az a probléma, hogy előbb-utóbb mindig szembe kell nézni az igazsággal: a jelenséget épp most foglalta tökéletesen össze a Csernobilról szóló ötrészes sorozat, ott mondjuk atomkatasztrófa volt az önreflexióra képtelen állam jutalma.

 

Persze attól, ha megállás nélkül zabáljuk a pacalt és ragaszkodunk a szalonnás tojáshoz reggelire, nem lesz atomkatasztrófa, csak mondjuk úgy fogunk kinézni 55 évesen, mint Németh Szilárd.

 

Olvass még több cikket Fekő Ádámtól az Azonnalin!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A most először közszemlére tett élőlény olyan, mint egy gomba, de úgy viselkedik, mint egy értelmes állat, miközben majdnem 720 neme van.

Örül a „Karácsonyfigyelőnek”, de türelmet kér, viszont már az első napján kihirdeti a klímavészhelyzetet.

A friss Nobel-díjas író karintiai szülőfalujában támadt rá az újságírókra, mert azok Milošević melletti kiállásáról kérdezték.

Lejárt az MSZP ultimátumának határideje, Tóbiás József vissza fogja adni a mandátumát.

Ilyen sem volt még: írek akarnak lenni a britek. A belfasti posták már kifogytak a formanyomtatványokból.

Élesedett a centristák és a baloldaliak vitája: Elizabeth Warrent támadták a centrista jelöltek az egészségügyi tervei miatt. Ez főleg Joe Bidennek használ. De mit remél ettől?

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás