Ez történik akkor, ha celeb akar polgármester lenni

Fekő Ádám

Szerző:
Fekő Ádám

2019.06.12. 15:18

Ilyen, amikor valaki elhiszi, hogy sokat szerepelni a médiában épp olyan, mint megszerezni szülővárosa polgármesteri pozícióját.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Magyarország történetének talán legszórakoztatóbb politikai performanszát adta elő egy férfi nem is olyan régen: alapvetően tévés személyiségként ismerte meg az ország, az ismertségét pedig nem azzal szerezte, hogy különösen tehetséges valamiben, hanem harsány személyiségét vitte harcba. Rövid ideig a tenyeréből evett a teljes magyar bulvársajtó, furábbnál furább helyzetekben tűnt fel például a még létező VIVA Comet díjátadón és társain, ahol bárkinek boldogan mondott valami furát, amiből lehetett címet adni a holnapi újságokban. 

Nem tartotta magát távol a nagy kifakadásoktól sem, sőt, imidzse szerves részét képezte, hogy ha úgy van, akkor ordibálva magyarázza el gondolatait a világról, és

ha sérült az igazságérzete, akkor simán nekiment bárkinek szóban, legyen szó akár neki nem tetsző cikkről, akár neki nem szimpatikus médiaszemélyiségről.

Ez az ember jól láthatóan azt gondolta, hogy a provokatív stílussal elért figyelem akár átsodorhatja őt egy másik világba is: ha valakinek minden lépését figyeli a teljes magyar sajtó, a teljes magyar sajtón keresztül pedig a az emberek, akkor az gyakorlatilag egy kész kampányfelület ajándékba, hiszen ezek az emberek meggyőzhetők, ráadásul egy sokat szereplő figurának nagy hitele is van attól, hogy gyakran jön velük szembe. 

Ekkor jött a nagy ötlet: akkor itt az ideje beszállni a politikába, ha már kinőtte az eddigi közegét! Úgy döntött, abban azon a településen indul polgármesteri címért, ahol  a gyerekkorát is töltötte. A saját kampányát ezen túl nem is akarta túlgondolni: pontosan azt csinálta, amivel médiaszemélyiségként is sikeres volt, tehát harsányan kiabált.

Pártba nem lépett be, hanem független jelöltként indult a pozícióért, és erre azért volt szükség, mert a jelenlegi polgármester csak ül a székében és nem csinál semmit, miközben cselekednie kéne, úgyhogy itt van ő, aki majd alkalmasabb lesz erre.

A megmérettetést jól láthatóan komolyan gondolta a bármiféle politikai előéletet nélkülöző férfi, azért kiderült, hogy a programja elsőre inkább tartalmaz nagy kijelentéseket, mint átgondolot koncepciót, de azért egy percre sem adta fel. Bár a támogatottsága elenyésző volt, az olvasókat érdeklő név miatt annyit szerepelt az újságokban polgármesterjelöltként is, mintha komolyanvehető kihívó lenne. Arra, hogy ő is többet várt ettől a sztoritól, pár sértett nyilatkozatból lehetett következtetni, amik szerint továbbra sem veszik őt elég komolyan az emberek.

A választáshoz közeledve egyre inkább tűnt úgy, hogy inkább a szintén független, de azért elég jól beágyazott addigi jelöltnek segít indulásával, hiszen főleg másokról húz le pár szavazatot, tegye azt bármilyen jó szándékkal is.

Aztán eljött az önkormányzati választások napja, a médiaszemélyiségből lett politikus pedig 5,77 százalékát kapta meg az elérhető szavazatoknak, ő pedig szép lassan vissztért ahhoz, amiben igazán jó. Nem véletlen ez, hiszen később ő maga is beismerte, hogy politizálni nem ugyanaz, mint nézettséget generálni.

Természetesen Gáspár „Győzike” Győzőről, a magát csak roma rapperként definiáló celebritásról beszélek, aki 2006-ban Nógrádmegyer polgármestere szeretett volna lenni. Bármiféle hasonlóság Puzsér Róberttel csak a véletlen műve lehet!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek