Se a Párbeszéd, se a Momentum nem veszi komolyan Schmuck Andor diktátumát

Szerző: Hutter Marianna
2019.06.11. 15:26

Karácsony Gergely szerint Schmuck Andor trollkodik, a Momentum pedig legfeljebb szülinapi üdvözlőlapot írna alá a kedvéért.

Se a Párbeszéd, se a Momentum nem veszi komolyan Schmuck Andor diktátumát

Úgy tűnik, Schmuck Andor kénytelen lesz beszállni az előválasztásba, ugyanis úgy tűnik, sem az MSZP-Párbeszéd, sem a Momentum jelöltje nem fogja aláírni az általa megszabott nyilatkozatot – tudta meg az Azonnali.

Mint ismert, az ellenzék előválasztással próbálja eldönteni, ki szálljon ringbe a jelenlegi főpolgármester, Tarlós István ellen Budapesten ősszel. Egyelőre az alábbi politikusok jelezték részvételi szándékukat: Karácsony Gergely, aki az MSZP-Párbeszéd, Kerpel-Fronius Gábor, aki a Momentum, illetve Kálmán Olga, aki pedig a DK támogatásával indul függetlenként. 

Schmuck Andor, a Tisztelet Társaságának elnöke ugyanakkor kedden sajtótájékoztatón jelezte: be fog szállni az ellenzéki előválasztásba, ha a három talpon lévő jelölt nem biztosítja a nyugdíjasok utazási kedvezményeinek megmaradását egy nyilatkozatban.

De mit szól ehhez a többi jelölt?

Nem veszik komolyan

„A nyugdíjas budapestiek utazási es más támogatása Schmuck Andor trollkodása nélkül is mindig fontos része volt a programomnak”

– reagálta Karácsony Gergely az Azonnali megkeresésére.

A Momentum pedig válaszában arról írt:

„Schmuck Andornak legfeljebb szülinapi üdvözlőlapot írunk alá. Mivel az utazási kedvezmények állami szabályozási körbe tartoznak, inkább Orbán Viktortól kéne aláírást gyűjtenie”.

Az Azonnali kereste a DK-t is, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

FOTÓK: Kerpel-Fronius Gábor / Facebook, Bukovics Martin / Azonnali.hu

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek