A vécét kereste a repülőn, de feltépte a vészkijáratot

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.11. 08:28

A hét utazója nagy elődök nyomába ért azzal, hogy hét órát késett miatta a gépe. Volt már türelmetlen utas, de valaki szellőztetni akart a gépen.

A vécét kereste a repülőn, de feltépte a vészkijáratot

Elég filmszerűen tette tönkre többszáz utas terveit még pénteken az az Angliából Pakisztánba utazó férfi, akinek nagy sietségében nem tűnt fel a repülőjén, melyik ajtó hova vezet: eredetileg vécére akart volna menni, ehelyett feltépte a vészkijáratot. A helyzetet némiképp mentette, hogy legalább nem menet közben történt, hanem még felszállás előtt.

A Manchesterben álló gép emiatt hét órát késett, de több másik járat is emiatt az akció miatt csúszott.

A repülőtér és a Pakistan International Airlines nem kommentálták a dolgot.

Az utóbbi időben meglepően sok utas gondolja valamiért úgy, hogy érdemes kinyitnia járatának vészkijáratait: májusban a kínai Sangdongban szeretette volt egy öreg utas meggyorsítani a kiszállását, februárban pedig a nigériai Abujában történt hasonló.

A vécéajtónak hitt vészkijárat előtti legnagyobb dobás viszont egyértelműen a kínai Mianjang utasához tartozik:

egy 25 éves férfi úgy gondolta, hogy dohos a levegő a repülőn, ezért ki akart szellőztetni,

és saját bevallása szerint ő maga is meglepődött, amikor észre vette, hogy nem csak az ablak, hanem az egész fal kinyílt mellette a kar meghúzása után.

FOTÓ: Jelenet az Airplane c. filmből

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek