Kálmán Olga két hónapja magyarázta el, miért nem indulna főpolgármesternek

Szerző: Hutter Marianna
2019.06.06. 14:01

„Azt állítom, hogy én biztos nem fognék ilyen politikai vállalkozásba” – ezt nyilatkozta Kálmán Olga, a DK által biztatott, előválasztáson elinduló független főpolgármester-jelölt arról, miért nem lenne főpolgármester-jelölt. Igaz, ezt pont idén április elsején mondta a 24.hu-nak.

Kálmán Olga két hónapja magyarázta el, miért nem indulna főpolgármesternek

A cikk apropója az, hogy Kálmán Olga, az Egyenes beszéd és az Egyenesen tévéműsorok házigazdája csütörtök délben bejelentette, a DK támogatásával elindul az őszi budapesti főpolgármester-választáson.

„Én újságíró vagyok, a politika pedig a túloldal. Miért mennék át?” – így reagált Kálmán Olga tévés műsorvezető a 24.hu-nak adott interjújában április elsején arra a kérdésre, lenne-e főpolgármester-jelölt. Arról is beszélt: „speciel nem” lenne politikus.

„Meg is lepődöm, amikor olyanokat olvasok a sajtóban, hogy Kálmán Olga a főpolgármesterségre tör.”

Kálmán Olga az április 1-jei interjúban azt is elárulta, miért nem fordult meg a fejében, hogy pályázzon a főpolgármester-jelöltségre: mert nagyon komolyan gondolja a politikát. „Mi is történne? Kampányban nyilván el kell mondani, milyen pocsék itt a köztisztaság, az úthálózat, a tömegközlekedés, az egészségügyi ellátás és az oktatás. De ha netán megválasztanak, eltelik fél év, s megint ki kell állni. Akkor mit mondhatok? Hát továbbra is azt, hogy pocsék a köztisztaság, az úthálózat, a tömegközlekedés, az egészségügyi ellátás meg az oktatás.”

Arról is beszélt, számára „feloldhatatlan ellentmondás” lenne, hogy „miközben az emberek talán bíznának bennem, én nem bízom abban, hogy Fidesz-kormány alatt ellenzéki vezetéssel fejlődhet egy település”. Ráadásul „komoly a sansz” szerinte, hogy egy esetleges ellenzéki főpolgármestert még egy kátyú betömésében is meggátol majd a saját kormánypárti testülete.

„Én viszont kizárólag úgy szeretek belefogni bármibe is, hogy reális esélyét látom a megvalósulásnak. Magammal szemben lennék borzasztóan elégedetlen és csalódott, ha nem tudnám azt cselekedni, amit szeretnék.”

A kérdésre pedig, hogy Karácsony Gergellyel vagy Puzsér Róberttel az élén sem működne-e Budapest, úgy válaszolt:

„Azt állítom, hogy én biztos nem fognék ilyen politikai vállalkozásba.”

Igaz, a kérdésre, hogy kizárt-e, hogy politikus lesz valaha, azt mondta, ilyenkor mondják azt a politikusok, hogy a politikában semmire nem mondjuk azt, hogy soha. Azért később még kifejtette Kálmán Olga: politikai messiásnak túl őszinte, privátban sem mond mást, mint adásban. „A politikusi léthez más típusú személyiség szükséges” – tette hozzá. 

A Kálmán Olgával készült teljes interjú itt olvasható a 24.hu-n.

FOTÓ: Kálmán Olga / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek