Betiltja a Youtube a rasszista és a holokausztot tagadó videókat

Szerző: Hutter Marianna
2019.06.05. 20:14

A Youtube már szerdától elkezdi kiszűrni a károsnak ítélt tartalmakat a gyűlöletbeszéd elleni fellépés jegyében, de szerintük még hónapokig fog tartani a folyamat.

Betiltja a Youtube a rasszista és a holokausztot tagadó videókat

A rasszizmust és diszkriminációt népszerűsítő, illetve a jól dokumentált erőszakos eseményeket tagadó videókat is betiltja a jövőben a Youtube a gyűlöletbeszéd elleni harc jegyében. Utóbbi kategóriára példák a holokausztot vagy éppen a 2012-es Sandy Hook általános iskolában történt lövöldözést tagadó tartalmak – írja az AFP a techvállalat szerdai közleményére hivatkozva.

A Youtube ígéri: már a mai naptól elkezdenek érvényt szerezni az új szabályozásnak, ám szerintük hónapokba telik majd az átállás.

Azt viszont még nem árulták el, hogy például mely konkrét Youtube-csatornákat érinthet a tiltás.

Januárban a videómegosztó-platform még csak azt jelentette be: nem fogják ajánlani olyan videók megtekintését, amelyek például arról szólnak, hogy a Föld lapos lenne.

Három hónapja pedig a Facebook és az Instagram jelezte: tilos lesz platformjaikon a fehér nacionalizmus dicsérete, támogatása vagy megjelenítése.

FOTÓ: jonsson / Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek