A volt LMP-alapító számára Puzsér már szimpatikusabb, mint egykori pártja

Szerző: Pintér Bence
2019.06.05. 11:00

Január óta nem fizetett tagdíjat, hátha maguktól kirakják, de kedd este inkább formálisan is kilépett Sallai Róbert Benedek az LMP-ből.

A volt LMP-alapító számára Puzsér már szimpatikusabb, mint egykori pártja

Tavaly óta nem sokat lehetett hallani Sallai Róbert Benedekről, az LMP egykori országgyűlési képviselőjéről, aki legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy az LMP legendás etikai bizottságának egyik különösen forró hangulatú ülésén nekiment Hadházy Ákosnak, a párt akkori társelnökének, felborítva Hadházy székét. Sallait ezután kizárták a pártból, majd hamar visszavették,

most azonban ő maga lépett ki az LMP-ből.

Az egykori pártalapító és parlamenti képviselő saját bevallása szerint január óta nem fizetett tagdíjat, és várta, hogy ennek nyomán majd kizárják, ez azonban nem történt meg, így Kanász-Nagy Máté ügyvezető elnök minapi nyilatkozata után inkább maga lépett ki a pártból, hozzátéve, hogy már jó ideje vállalhatatlannak érzi a párt tevékenységét.

A posztot egyébként azzal a felütéssel kezdte Sallai, hogy „szerintem senkinek semmi köze hozzá, hiszen a szexuális orientációhoz és a valláshoz hasonlóan szerintem a politikai meggyőződése is mindenki magánügye”, amivel vélhetően Ungár Péter LMP-s képviselő (az Azonnali egyik tulajdonosa) coming outjára utalt.

„Már jó ideje csak az a dac tartott itt, hogy tovább legyek, mint a mandátumtolvaj, szószegő Hadházy Ákos és Szél »Mandátumtolvaj« Bernadett” – írta. Az utolsó csepp a pohárban részéről az volt, hogy az ügyvezető elnök szerinte az LMP alapszabályának betűjével ellentétesen cselekszik, mikor politikai döntéseket hoz és politikai nyilatkozatokat tesz, például Puzsér ügyében.

„Nem tartottam jó ötletnek Puzsér mögé történő elhamarkodott beállást. Nem a személye miatt – hanem politikailag korainak, kapkodónak éreztem a döntést.

Ennek ellenére a fickó következetesebb és elvhűbb, mint az LMP jelen vezetése, és szívesebben lennék vele egy pártban, mint a jelen LMP többségével.

Puzsér Róbertet nem ismerem személyesen, de sajnos már politikailag közelebb áll hozzám, mint az LMP” – írta.

Kerestük a poszttal kapcsolatban Sallai Róbert Benedeket is, aki azonban nem kívánta tovább kommentálni azt, amit ott leírt. Ungár Péter a Magyar Hangnak egy giffel reagált a hírre.

FOTÓ: Sallai Róbert Benedek / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek