Mi lenne ma a legjobb abban, ha nincs Trianon? Szavazz!

2019.06.04. 10:15

99 éve csatoltak el tőlünk egy csomó szép részt a lakosságával együtt. A foci lenne jobb, a sör, a lengyel-magyar határ, esetleg Bugár Béla? Szavazd meg!

Mi lenne ma a legjobb abban, ha nincs Trianon? Szavazz!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Egy csomó fontos dolog történt június 4-én: 1896-ban Henry Ford ezen a napon ment egy sikeres tesztkört új fejlesztésű autójával, 1989-ben Peking többezer tüntetőt gyilkolt le a Tienanmen téren, de például a londoni Szent Pál-katedrális is leégett 1561-ben.

Magyarországon viszont nincs mással foglalkozás, Magyarországon Trianon van: 1920. június 4-én lett hivatalos, hogy az ország területének 71 százalékát elcsatolják, a soknemzetiségű lakosság 63 százalékával együtt. Bár lassan száz éve történt, még mindig képtelenség róla értelmes hangnemben beszélni, ugyanis sokan a magyarság szintmérőjeként gondolnak arra, mennyire szorul össze a szívük elvesztett nemzettársaik gondolatától, mások pedig nem győzik hangsúlyozni, mennyire röhejesnek tartják, hogy ezen 2019-ben felnőtt emberek agonizálnak.

A magyarság állandó nyomorától eltekintve azért azt leszögezhetjük, hogy Trianon tényleg óriási szívás, és ez főleg akkor jut az ember eszébe, amikor elugrik Kolozsvárra, Brassóba vagy mondjuk Újvidékre. Budapesten kívül gyakorlatilag nincs városunk, ami két napnál tovább is le tudná kötni az embert turistaként, nincs, ami kiegyenlítse a főváros elszívóerejét, nincsenek igazán nagy számban kisebbségeink, ráadásul a leszakított területekre érve mindenhol pénzt kell váltani. 

De most félre az okoskodással, és nézzük a legalsó szintről, mi az, ami a legjobb lenne most Trianon nélkül? Ez a hét kérdése, szavazz!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek