Meggyilkolhatták a német CDU egyik politikusát

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.03. 20:00

Walter Lübcke közelről kapott fejlövést, de fegyver nem volt a holtteste mellett, és öngyilkosságra utaló nyomot sem találtak.

Meggyilkolhatták a német CDU egyik politikusát

Holtan találták otthonában a német rendőrök Walter Lübcke-t, a német CDU párt kasseli politikusát – írja a Guardian. A 65 éves Lübcke halálát közelről leadott fejlövés okozta, de a rendőrök nem találtak gyilkos fegyvert, illetve semmi arra utaló nyomot, hogy a férfi öngyilkos lett volna. A nyomozást vezető Horst Streiff elmondása szerint jelenleg az elkövetőt keresik.

A holttestet 0:30 körül találták meg hétfőn a politikus Kasseltől pár kilométerre lévő wolfhageni házának teraszán. Eddig csak annyi biztos, hogy a lövést közelről adták le egy kézifegyverrel.

Mint arról a helyi sajtó beszámol: a rendőrségi sajtótájékoztatón lényegében semmilyen kérdésre sem válaszoltak érdemben, mondván: folyik a nyomozás.

A CDU részvétnyilvánító szövegében hangsúlyozta, hogy a házas, kétgyerekes apa Lübckével olyan embert vesztettek el, aki soha nem félte elmondani, amit gondol.

Bár a helyi bulvár már össze is kötötte a gyilkosságot azzal, hogy Lübcke a 2015-ös bevándorlási krízis idején kicsapta a biztosítékot a helyi szélsőjobbnál azzal, hogy szolidaritást vállalt a menekültekkel, akiknek az emberi jogait hangsúlyozta, illetve közölte, hogy aki nem ért egyet az alapvető emberiességgel, nyugodtan hagyja el Németországot.

A rendőrség szerint egyelőre semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a két dolognak köze lenne egymáshoz. 

FOTÓ: HR / Youtube

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek