Egy interjúban foglalta össze Vincze Ottó a magyar foci legnagyobb bajait

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.03. 18:26

Persze nem szándékosan, egyszerűen a saját élettörténetén keresztül bemutatva mondott olyan szép dolgokat, amiből azonnal tiszta lesz, hol romlik el minden.

Egy interjúban foglalta össze Vincze Ottó a magyar foci legnagyobb bajait

Az a legjobb abban, hogy már az 1990-es évek focistái is nagy öregnek számítanak, hogy végre rendszeresen születhetnek velük karrierösszegző interjúk. Itt van például a most 44 éves hős, Vincze Ottó, akire főleg a Fradinál emlékeznek jó szívvel, hiszen fontos szereplője volt a csapat azóta is egyetlen BL-csoportkörös szereplésének 1995-ben. 

Szóval Vincze Ottó a tipikus elkótyavetyélt tehetségű focistaként nyilatkozhatott a Magyar Nemzetnek, és az interjú annyira jó lett, hogy képtelen vagyok nem kiemelni belőle két részletet, ami mindent elmond a magyar futballról: először a hazai szeméthez való ragaszkodást, másodszor a közös emlékezet változását mutatom be!

„Csakhogy volt egy bökkenő. Sionban is értesültek arról, hogy jól megy a játék, és vissza akartak rendelni, el is jött a klubelnök, hogy megnézze a ZTE elleni bajnokinkat. Előző este a Gundelben vacsoráztunk az elnökkel, de nekem nem ízlett a mennyei bélszín, mert arra gondoltam, nem mehetek szívem Fradijába. Ezért másnap életemben először és utoljára direkt pocsékul játszottam, Rudi bácsi le is cserélt, az elnöknek elment tőlem a kedve, én meg a Fradié lettem.”

Tehát itt egy focista, aki karrierje nagy lehetőségeként mehetett volna Svájcba, de ő inkább szarul játszott, hogy maradhasson a már akkor is posványnak számító magyar közegben! A Ferencváros után egyébként a Barcelona szerződtette le, itt a második csapatig jutott.

„A Manchester Unitedet a Népstadionban fogadtuk, Bozsik Peti remek taktikát dolgozott ki, aminek a neve: passzjáték. Beckham tépte a haját a második félidőben, Ferdinand, Blanc, Keane, Solskjaer nagyon pipa volt, még nekem is akadt egy jó megmozdulásom, rászúrtam húszról, azt hittem, gól, de Roy Carroll kiszedte a léc alól. Aztán a végén a Béla kivégezte őket.”

Vincze Ottó szerint leiskolázták gyakorlatilag a ZTE-vel a Manchester Unitedet azon a legendás meccsen, ahol a jelenleg már Ausztriában dolgozó Koplárovics Béla a 91. percben rúgott győztes gólt. A kivégzés után a manchesteri visszavágón 5-0 lett a végeredmény a Unitednek.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek