Az egészséges internet miatt találkozik egymással Macron és a Twitter-főnök

Szerző: Fekő Ádám
2019.06.03. 19:28

A christchurchi merénylet óta még égetőbb probléma, hogy milyen gyorsan terjednek a nemkívánatos tartalmak a közösségi médiában. Többek közt ezt szabályoznák.

Az egészséges internet miatt találkozik egymással Macron és a Twitter-főnök

Privát találkozón egyeztet a héten Emmanuel Macron a Twitter vezérigazgatójával, Jack Dorsey-val Párizsban, ezt a Twitter szóvivője is elismerte a Politicónak. A francia elnök korábban márciusban is találkozott a Twitter képviselőivel, akkor több országot bevonva szerveztek konferenciát Christchurch Call to Action néven annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő az a közösségi médiában látott szenzációhajhászás, ami a christchurchi mészárlás felvételeinek terjedésével ment.

A két új-zélandi mecset ellen elkövetett terrortámadás felvételei hihetetlen sebességgel terjedtek főleg Twitteren, a szolgáltató pedig képtelen volt érdemben reagálni rá.

„A találkozó célja, hogy a francia kormánnyal együttműködve építsünk egészséges online környezetet” – áll a közleményben.

Közben az ország is dolgozik olyan új szabályozáson, amivel a Twitteren és Facebookon terjedő gyűlöletbeszédet 24 órán belül eltávolíttathatja a platformokról. 

FOTÓ: 4Chan

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek