Mi kéne ahhoz, hogy hazajöjjenek az angliai magyarok? Megkérdeztük őket!

2019.06.02. 17:40

Hogy megváltozzon a magyar mentalitás? Hogy megbecsüljék őket a munkahelyen? Hogy az emberek ne szavazzanak olyanra, aki lop, csal, hazudik? Vagy mindegy, mert lassan bármelyik volt szocialista országban jobb már, mint Magyarországon? Londonban szavazó magyarokat kérdeztünk, mitől jönnének haza. Volt, aki amúgy is hazajön, mert honvágya van, és olyan is, aki Angliában lett magyarabb. Videó.

Bár az országgyűlési választáshoz képest jóval kevesebben vettek részt az EP-választáson a külképviseleti szavazáson Londonban, ahhoz elég sok magyar volt egy helyen, hogy végezzünk egy nem reprezentatív kutatást köztük arról: mégis mi kellene ahhoz, hogy hazaköltözzenek?

Íme, néhány válasz.

„Mi nagyon sötéten látjuk azt, ahogy (az otthoniak) kiszolgálnak egy diktatórikus rendszert.”
„Ha itt rossz lesz, akkor ott van Németország, vagy mittudomén. Már bármelyik volt KGST-országban kiszámíthatóbb körülményeket lehet találni, mint Magyarországon!”
„Itt megtörténnek a dolgok, mielőtt beszélnénk róla, otthon meg beszélünk, beszélünk, de közben nem tesszük azt le az asztalra.”
Otthon „évekig tart, mire valaki elér valamit, és ez nem mindig azon alapul, hogy mennyit tud az illető, hanem azon, hogy kinek a kije, kiért és miért mit tesz meg.”

Vannak azért olyanok is, akik hazajönnek – akár a honvágy, akár a családtámogatások miatt. A válaszokért nézd meg a videót!

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek