+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. június 2. vasárnap, 20:13
Csak tévedésből függesztették fel a Kínával kritikus fiókokat a héten – állítja a Twitter napokkal a Tienanmen téri kínai erőszak 30. évfordulója előtt.

Nem azért függesztett fel Kínával kritikus fiókokat a Twitter a héten, mert a kínai hatóságok jelentették volna ezeket tömegesen, hanem csak tévedésből – ezt állította a techcég szombaton. Mint a Guardian írja, a Twitter szerint ezek a fiókok a „rutin tevékenységük” áldozatává váltak, vagyis hogy próbálnak fellépni a közbeszéd egészségének védelmében, amelynek jegyében hetente 8-10 millió fiókot függesztenek fel.

 

A Twitter állítja: ilyenkor van, hogy hibáznak, amiért bocsánatot kérnek, és már dolgoznak azon, hogy ezeket a hibákat kijavítsák.

 

Az ügy már csak azért is kínos a Twitternek, mert június 4-én lesz 30 éve, hogy a kínai kormány katonai erővel leverte a pekingi diáktüntetés a Tienanmen téren, amelynek eredményeképpen több ezer embert meggyilkoltak. Éppen vasárnap nyilatkozta ezzel kapcsolatban Vej Feng-ho védelmi miniszter egy biztonságpolitikai fórumon: „az az eset [a Tienanmen téri tüntetés] politikai turbulenciát okozott, a központi kormányzat pedig lépéseket tett, hogy ezt megállítsa, ami helyes döntés volt."

 

Egyébként Kína viszonyát jól mutatja az internethez, hogy már minden nyelven blokkolják az országban a Wikipédia nevű online enciklopédiát.

 

FOTÓ: xiquinhosilva​ / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem sikerült újráznia Kárpátalján a magyar jelöltnek az ukrán választásokon, de egy másik körzetben még akár születhet is magyar győzelem.

A csehországi Zlínt a szlovákiai Zsolnaként tüntették fel a négysávosra bővülő M15-ös autóúton, így rossz országot és kilométerszámot is írtak hozzá.

A cseh Polgári Demokrata Párt vezetője hozná össze az ellenzéket, de a kalózok kimaradnának az összefogásból.

Kiderült: a német Zöldek szavazói használják legtöbbször a repülőgépet. Igaz, ő nekik is a legnagyobb a bűntudatuk emiatt.

Közleményt adtak ki a mesterségesen eltüntetett, sokszor átnevelő táborba
küldött ujgur kisebbségről.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás