Jürgen Klopp: A politikusok egy része a jövőtől való félelemre játszott rá Európában

Szerző: Fekő Ádám
2019.05.31. 11:42

A Liverpool BL-döntőre készülő edzőjét megkérdezték, mit gondol az EP-választás eredményeiről, ő pedig nem fogta vissza magát.

Jürgen Klopp: A politikusok egy része a jövőtől való félelemre játszott rá Európában

Abból a világból nézve, ahol a politikusokon kívüli közszereplő-univerzumban maximum a Fidesz mellett szokás kiállni, egészen meglepő dolog történt: a világ jelenleg talán legjobb futballedzője, a szombat este a Liverpoollal Bajnokok Ligája-döntöt játsszó Jürgen Klopp kommentálta az EP-választások eredményeit, kiemelve persze a brit helyzetet.

„A választások eredményei nem csak meglepőek, de lehangolók is sok angol számára, de azt nem teljesen értem, miért lett így. A szüleim egy undorító világháborúban éltek, és úgy neveltek, hogy tudjam, én már a legjobb korban élek” – mondta a Channel 4-nek az 51 éves edző, aki ki is fejtette, mit ért legjobb kor alatt: „A mi generációnknak nem kellett háborúznia, ezért lehetőségünk van építeni arra, amit elértünk eddig. Ha háború van, az lerombol mindent, és kezdhetsz mindent az elejéről.

Szerintem az emberek nem értékelik eléggé ezt a lehetőséget, pár politikus pedig az ő jövőtől való félelmükre játszik rá.”

Bár a fenti gondolatokkal simán elmehetne politikusnak is az amúgy is hatalmas sztárnak számító Klopp, a Stuttgartban született edző kizárta, hogy valaha is pályát módosít: „Túl józanul tudok gondolkozni én ehhez” – zárta le az interjút.

Jürgen Klopp arra a meglepő helyzetre reagált, hogy a vasárnapi EP-választáson óriásit tarolt 31,6 százalékkal az euroszkeptikus Nigel Farage újonnan összehozott Brexit Pártja, aminek ahogy a nevében is benne van nincs különösebb célja azon túl, hogy valahogy szakítson Nagy-Britannia az Európai Unióval. Farage pártja természetesen csak addig maradhat az Európai Parlamentben, amíg a Theresa Mayt követő új miniszterelnöknek végre sikerül összehoznia egy megállapodást a távozás részleteiről.

FOTÓ: Liverpool FC / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek