+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. május 30. csütörtök, 11:30
Minden ellenzéki párt a szocialista Fekete Zsolt újrázását támogatja.

A szocialista Fekete Zsolt a Salgótarján, Szeretem! Egyesület színeiben indul újra a polgármesteri székért a teljes ellenzék támogatásával  – jelentették be csütörtökön sajtótájákoztatón. Feketét támogatja a szocialisták mellett a DK, a Párbeszéd, a Jobbik, a Momentum, az LMP, az Európai Baloldal és a Tarjáni Városlakó Egyesület is.

 

A pártok politikai megállapodásuk értelmében mindannyian a Salgótarján, Szeretem! Egyesület színeiben fognak indulni az önkormányzati választáson.

 

Ez azt is jelenti, összehangolják kampányukat, és közös jelölteket indítanak Salgótarjánban és közös kompenzációs listát állítanak. 

 

A még bejegyzés alatt álló egyesület elnöke maga Fekete Zsolt lesz. A pártok még tárgyalnak a Kétfarkú Kutya Párttal is, illetve támogatja a polgármester újrázását Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi városvezető Mindenki Magyarországa Mozgalma is.

 

A SALGÓTARJÁNI ÖSSZELLENZÉKI EGYÜTTMŰKÖDÉS TAGJAI

 

Fekete Zsolt arról beszélt, szerinte irányítása alatt Salgótarján a fejlődés útjára lépett.

 

„Én úgy érzem, erős vagyok és erős a csapatom is.”

 

Az ellenzéki együttműködésben a Budaházy György szerint a Fidesz segítette Mi Hazánk Mozgalom nincs benne, ők az EP-választáson közel 3,7 százalékot értek el, és a sajtótájákoztatón sem említették, hogy egyáltalán tárgyalnának velük.

 

Salgótarjánban egyébként az országostól eltérő eredmények születtek az EP-választáson: a Fidesznek csak 47,2 százalékot sikerült elérnie, a DK 21,14 százalékot kapott, az MSZP országos átlagához képest pedig kétszer annyit: 12,7 százalékot. A Momentumnak csak 6 százalék jött össze, a Jobbiknak 5,2 százalék, míg az LMP-nek 1,4 százalék.

 

Az ellenzék több megyeszékhelyen is hasonló konstrukcióban fog indulni: Egerben mindannyian beállnak a jobbikos Mirkóczki Ádám mögé, míg Szombathelyen az MSZP-s Nemény Andrást fogják támogatni.

 

FOTÓK: Fekete Zsolt / Facebook; Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

Hónapok óta veszekszenek a Gödöt vezető politikusok. A Momentum vezetése polgármestere, Balogh Csaba pártjára állt, de mit gondol az ügyről a többi pártközpont?

A Belgrádban kedd este kezdődött kormányellenes tüntetések hajnalig nyúltak, a rendőrség brutálisan kezdte el a köveket dobáló tömeget feloszlatni. Tucatnyi a sérült. De mi is vezetett ide?

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás