+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. május 30. csütörtök, 11:30
Minden ellenzéki párt a szocialista Fekete Zsolt újrázását támogatja.

A szocialista Fekete Zsolt a Salgótarján, Szeretem! Egyesület színeiben indul újra a polgármesteri székért a teljes ellenzék támogatásával  – jelentették be csütörtökön sajtótájákoztatón. Feketét támogatja a szocialisták mellett a DK, a Párbeszéd, a Jobbik, a Momentum, az LMP, az Európai Baloldal és a Tarjáni Városlakó Egyesület is.

 

A pártok politikai megállapodásuk értelmében mindannyian a Salgótarján, Szeretem! Egyesület színeiben fognak indulni az önkormányzati választáson.

 

Ez azt is jelenti, összehangolják kampányukat, és közös jelölteket indítanak Salgótarjánban és közös kompenzációs listát állítanak. 

 

A még bejegyzés alatt álló egyesület elnöke maga Fekete Zsolt lesz. A pártok még tárgyalnak a Kétfarkú Kutya Párttal is, illetve támogatja a polgármester újrázását Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi városvezető Mindenki Magyarországa Mozgalma is.

 

A SALGÓTARJÁNI ÖSSZELLENZÉKI EGYÜTTMŰKÖDÉS TAGJAI

 

Fekete Zsolt arról beszélt, szerinte irányítása alatt Salgótarján a fejlődés útjára lépett.

 

„Én úgy érzem, erős vagyok és erős a csapatom is.”

 

Az ellenzéki együttműködésben a Budaházy György szerint a Fidesz segítette Mi Hazánk Mozgalom nincs benne, ők az EP-választáson közel 3,7 százalékot értek el, és a sajtótájákoztatón sem említették, hogy egyáltalán tárgyalnának velük.

 

Salgótarjánban egyébként az országostól eltérő eredmények születtek az EP-választáson: a Fidesznek csak 47,2 százalékot sikerült elérnie, a DK 21,14 százalékot kapott, az MSZP országos átlagához képest pedig kétszer annyit: 12,7 százalékot. A Momentumnak csak 6 százalék jött össze, a Jobbiknak 5,2 százalék, míg az LMP-nek 1,4 százalék.

 

Az ellenzék több megyeszékhelyen is hasonló konstrukcióban fog indulni: Egerben mindannyian beállnak a jobbikos Mirkóczki Ádám mögé, míg Szombathelyen az MSZP-s Nemény Andrást fogják támogatni.

 

FOTÓK: Fekete Zsolt / Facebook; Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Boszniában született német író, Saša Stanišić frankfurti beszédében bírálta Handkét.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

Borkai Zsolt a szexbotránya óta másodszor szólalt meg. Kérdésekre nem válaszolt.

Kilenc méter mély kútba esett egy kecske a fővárosban, tűzoltók kellettek a megmentéséhez. Videós cukiságkontent a politikába belefáradt olvasóknak!

Zelenszkij elnöksége óta az orosz és az ukrán közvélemény is pozitívabban tekint a másik országra, amellyel de facto egyébként háborúban áll.

És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak keresni kell.

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás