+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. május 30. csütörtök, 11:30
Minden ellenzéki párt a szocialista Fekete Zsolt újrázását támogatja.

A szocialista Fekete Zsolt a Salgótarján, Szeretem! Egyesület színeiben indul újra a polgármesteri székért a teljes ellenzék támogatásával  – jelentették be csütörtökön sajtótájákoztatón. Feketét támogatja a szocialisták mellett a DK, a Párbeszéd, a Jobbik, a Momentum, az LMP, az Európai Baloldal és a Tarjáni Városlakó Egyesület is.

 

A pártok politikai megállapodásuk értelmében mindannyian a Salgótarján, Szeretem! Egyesület színeiben fognak indulni az önkormányzati választáson.

 

Ez azt is jelenti, összehangolják kampányukat, és közös jelölteket indítanak Salgótarjánban és közös kompenzációs listát állítanak. 

 

A még bejegyzés alatt álló egyesület elnöke maga Fekete Zsolt lesz. A pártok még tárgyalnak a Kétfarkú Kutya Párttal is, illetve támogatja a polgármester újrázását Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi városvezető Mindenki Magyarországa Mozgalma is.

 

A SALGÓTARJÁNI ÖSSZELLENZÉKI EGYÜTTMŰKÖDÉS TAGJAI

 

Fekete Zsolt arról beszélt, szerinte irányítása alatt Salgótarján a fejlődés útjára lépett.

 

„Én úgy érzem, erős vagyok és erős a csapatom is.”

 

Az ellenzéki együttműködésben a Budaházy György szerint a Fidesz segítette Mi Hazánk Mozgalom nincs benne, ők az EP-választáson közel 3,7 százalékot értek el, és a sajtótájákoztatón sem említették, hogy egyáltalán tárgyalnának velük.

 

Salgótarjánban egyébként az országostól eltérő eredmények születtek az EP-választáson: a Fidesznek csak 47,2 százalékot sikerült elérnie, a DK 21,14 százalékot kapott, az MSZP országos átlagához képest pedig kétszer annyit: 12,7 százalékot. A Momentumnak csak 6 százalék jött össze, a Jobbiknak 5,2 százalék, míg az LMP-nek 1,4 százalék.

 

Az ellenzék több megyeszékhelyen is hasonló konstrukcióban fog indulni: Egerben mindannyian beállnak a jobbikos Mirkóczki Ádám mögé, míg Szombathelyen az MSZP-s Nemény Andrást fogják támogatni.

 

FOTÓK: Fekete Zsolt / Facebook; Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Persze csak véletlenül, de így is csúnya a baki: az oroszok egy térképet posztoltak, melyen a Krím Ukrajna része, az ukrán külügy gyorsan vissza is vágott.

Az EP-választáson győzni nem tudó teljes ellenzéki összefogás megismétlése helyett külön balos blokkot alkot a posztkommunista SLD, a progresszív Wiosna és az újbaloldali Razem.

Kommunikációs félreértés történt a Jobbik és a Momentum között Pesterzsébeten.

Inkább ellene voltak, mint mellette, az utolsó pillanatban döntött a lengyel kormánypárt: ha nem támogatják, bukott is volna Ursula von der Leyen.

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke 2011-ben még föderatív alapon szervezte volna át Európát.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás