Na de miért érdekelt engem Cseh Katalin zöld ruhája?

Fekő Ádám

Szerző:
Fekő Ádám

2019.05.27. 18:55

A hvg.hu névtelen szerzője óriási szexista támadást talált egy teljesen ártatlan bulváros kérdésben. De tényleg szexista, ha ruháról kérdezünk nőket, és mostantól tényleg csak Orbán Viktor béna ingjein röhöghetünk?

Na de miért érdekelt engem Cseh Katalin zöld ruhája?

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Az esetek nagy részében nem szeretek magyarázkodni hülyeségek miatt, de azért a HVG online verziójának hvg.hu nevű szerzője akkorát dobott a Momentum eredményváróján Cseh Katalinnal készült miniinterjúmmal kapcsolatban, hogy ezúttal mégis kivételt teszek.

Szóval a méltán népszerű hetilap internetes manifesztációjának nem tetszett, amiért feltettem a kérdést is a listavezetőnek, hogy miért zöld ruha van rajta, hiszen ez épp a Momentum legnagyobb riválisának gondolt LMP kedvenc színe is. Ebből sikerült leszűrni, hogy tulajdonképpen a konyhába akartam visszazavarni Cseh Katalint, és még meg is próbáltam szexistább irányba elterelni a beszélgetést egy újabb sztereotíp megjegyzéssel. Így név nélkül leírva ezt sajnos csak annyi választja el az Origo képzelet alapján lehozott névtelen következtetéseitől, hogy nem Soros-ügynök lettem, hanem nőgyűlölő.

Az Élet+Stílus nagy leleplezése egyszerre két dolgot is egészen kiválóan vitt véghez: kiderült, hogy a hír írója rettentően rajong Cseh Katalinért, aki a szöveg alapján nagy nehezen, de azért kivágta magát a patriarchális terrortársadalom lekezelő kérdései elől, másrészt sikerült tippelni egy óriásit arról, hogy amúgy férfitól megkérdezném-e, miért ezt a ruhát választotta.

Sajnos ki kell borítanom kedves hvg.hu-t: ha Fekete-Győr Andráson lett volna mondjuk zöld ing van, akkor megtettem volna,

mint ahogy sportközvetítésben is vettem már észre fura nyakkendőt, de például Justin Trudeau zoknijaival is szeretek foglalkozni.

De mondok még durvábbat: annak is viszonylag egyértelmű üzenete volt, hogy Szél Bernadett az utóbbi időben lila ruhában mutatkozott a leggyakrabban, és ez az üzenet szerintem nem az, hogy én el akarom őt küldeni szülni.

Az Azonnali politikusdivat iránti rajongása amúgy annyira erős, hogy külön rovatunk is van, amiben leginkább férfiakkal foglalkoztunk eddig. 

Nyilván kérdezhettem volna bármi mást a NER-rel való harcról, a Momentum európai terveiről vagy például arról, hogy kezelte Cseh ezt a kibírhatatlan elnyomást, ami csak úgy ömlik már a jelenlétemből is, de én már csak ilyen bulváros pacák vagyok, akit egy bizonyos pont után jobban érdekelnek az olyan apróságok, mint hogy kin milyen ruha van, mik a kedvenc zenekarai vagy eljönne-e velük kukásautózni. Szóval tényleg bármi, amivel nem kiemelkedő fontosságú zseniként, hanem köztünk élő átlag emberként mutathatok be valakit.

Arról már nem is beszélek, hogy a Nyüzsi rovat oknyomozója hol volt akkor, amikor például Orbán Viktor amúgy valóban rettentően szabott öltönyén kellett röhögni? Esetleg épp egy zöld ingen?

Csak arra tudok gondolni, hogy azon mégis lehet csámcsogni, hiszen férfi, ráadásul még fideszes is.

Azért azt rögzíteném, hogy a valóságban mi történt: röviden beszélgettünk az épp rettentően boldog Cseh Katalinnal, aki vagy akkora színész, hogy meg se látszott rajta a szexista attak, vagy esetleg ő azokhoz az emberekhez tartozik, akikkel azért Európa jövőjén kívül lehet beszélgetni mondjuk a ruhákról is. Így a végén bevallom: annak amúgy tényleg tudok örülni, hogy a Momentummal talán először képviselik olyan emberek Brüsszelben Magyarországot, akiknek jó ruháik is vannak. Mondjuk ez a zöld, amit Cseh Katalin vasárnap este vett fel.

A kiemelt képen épp a zöld ruhában lévő Cseh Katalint nyomasztom, rajtam a kedvenc ingem van, nagyon vicces tabletták vannak rajta! A köztünk lévő magasságkülönbség nem jelképes, semmi hímsoviniszta üzenete nem volt vele a készítőnek, Ruttkay Lilinek.

Olvass még több cikket Fekő Ádámtól az Azonnalin!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek