Csalódott-e a Fidesz, hogy nem lett kérharmada? Gulyás Gergely válaszolt az Azonnalinak

Szerző: Hutter Marianna
2019.05.27. 15:43

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint elvi alapokon határozzák meg a Fideszben, milyen politikát tudnak támogatni, ezért még nem tud arra válaszolni, hogy a Néppártban maradnak-e. És hogy a párt mennyire örül a vasárnapi eredménynek egy 1-10-es skálán? Hát 12!

Csalódott-e a Fidesz, hogy nem lett kérharmada? Gulyás Gergely válaszolt az Azonnalinak

„Nagyon elégedettek és boldogok vagyunk, hogy a magyar választó polgárok többsége bennünket támogatott” – így reagált Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Azonnali kérdésére hétfőn a parlamentben, csalódottak-e a kormánypártok, hogy ezúttal nem lett meg a kétharmados Fidesz-győzelem.

Hogy mit szólnak Gyurcsány Ferenc pártjának sikeréhez – vagyis hogy a DK-nak sikerült négy mandátumot is szereznie – arra úgy válaszolt:

„roncsderbi van az ellenzéken belül, és ez annak kedvez, aki szélsőséges és aki új”.

Hogy akkor szerinte a Momentum sikere átmeneti fellángolás-e, arra úgy reagált: „majd meglátjuk”. A felvetésre, hogy a Fidesznek a Néppárton belül vagy azon kívül lenne-e jobb, arra azt mondta: meglátják azt is.

„Mi elvi alapokon határoztuk azt meg, hogy kit tudunk támogatni és milyen politikát tudunk támogatni. Mi annak örülnénk, hogy ha a Néppárt ezeken a kereteken belül maradna, és akkor mi is tudunk azokon a kereteken belül maradni.”

És hogy mit gondolnak arról, hogy a bevándorlásellenes erőknek nem sikerült annyira előtörniük Európában? „Attól függ, mit jelent az »annyira«. Szerintem a bevándorlásellenes erők összességében jól szerepeltek. Azok a kormányok és pártok, amelyek bevándorlásellenesek voltak, jobban szerepeltek, mint korábban.

Hogy ez nem földcsuszamlásszerű, csak egy hangsúlyeltolódás, erről lehet természetesen legitim vitákat folytatni.”

Végül arra, hogy a Fidesz összességében mennyire örül egy 1-10-es skálán az EP-választás eredményének, azt mondta: 12.

FOTÓ: Máthé Zoltán/MTI

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek