+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. május 26. vasárnap, 09:55
A Magyar Nemzet számai szerint a Fidesz győzelme mellett a DK és Momentum nagyot ment itthon, az LMP kiesett. Ausztriában a Strache-videó hatására bezuhant a Szabadságpárt, erősödött Kurz kancellár; Szlovákiában kiestek a magyar pártok; Németországban taroltak a Zöldek és bukott az AfD. Az Egyesült Királyságban nagyot nyert Farage, buktak a konzervatívok, Franciaországban Le Pen verheti Macront. Percről percre!

Hogy mi az az EP-választás? Itt tényleg mindent megtudsz róla.

CIKKÜNK GYAKRAN FRISSÜL, NYOMD MEG AZ F5-ÖT, ÉS LÁTNI FOGOD!

 

összesen: 167 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Techet Péter

Köszöntsük az olasz választókat, de persze minden más európait is Giorgio Gaber, a mára sajnos elhunyt olasz Cseh Tamás keserédes dalával a választásokról, a demokráciáról. A választás számára „egy nagyon szép nap, majdnem tavaszias hangulat”, mert „ilyenkor még az utca is kicsit tisztább”, és „valamiért az eső sem esik”. És tényleg: a tegnapi, még jégesőt is hozó viharos milánói idő után a vasárnap eddig száraz.

Az olaszoknak van még jó tizenkét órájuk szavazni. Az urnák csak este tizenegykor zárnak, a déli körzetekben vélhetően – mint mindig – elhúzódik a zárás. Ez kihat az összes európai országra is, mert hivatalosan csak akkor lehet eredményekről beszélni, ha mindenütt Európában befejeződött a választás. Hajrá Olaszország!

 

Miután mégse léptek ki egyelőre a britek az EU-ból, náluk is kellett EP-választást tartani, amire persze senki nem számított. De volt-e értelme szavazni, és mit javasolnának a többi európainak, ők hogyan szavazzanak? Kit kellene felvenni a helyükre az EU-ba a brexit után? Csináltunk erről egy videót Londonban.

 

Ahogy a választásokkor szokásos, a politikusok szeretnék minél nagyobb nyilvánosság előtt szavazni. Íme néhány helyszín a teljesség igénye nélkül, ahol össze lehet futni a magyar politikai élet sztárjaival!

+ A magyar Underwood-házaspár, a DK-elnök Gyurcsány Ferenc és a párt EP-listavezetője, Dobrev Klára a második kerületben fognak szavazni egy általános iskolában. A lista második helyén szereplő Molnár Csaba egy tizenkettedik kerületi általános iskolában fog.

+ Ami a jobbikosokat illeti, a listavezető Gyöngyösi Márton egy nagykovácsi általános iskolában fog voksolni, a második helyezett Balczó Zoltán pedig egy budajenőiben. Sneider Tamás Jobbik elnök pedig egy hatvani általános iskolába megy majd.

+ Az LMP listavezetője, Vágó Gábor egy második kerületi gimnáziumban fog voksolni, a második helyezett Demeter Márta, a párt társelnöke pedig egy tizennegyedik kerületi kollégiumban. Az LMP másik társelnöke, Keresztes László Lóránt pedig egy pécsi óvodában.

+ A mi hazánkos Toroczkai László az ásotthalmi közösségi házban fog szavazni, Dúró Dóra és férje, Novák Előd pedig egy budaörsi általános iskolában.

Ugyan azt a Fidesz nem szokta nagy dobra verni, mikor szavaz Orbán Viktor, de a tavalyi országgyűlési választáskor a XII. kerületi lakóhelyéhez közeli Zugligeti Általános Iskolában voksolt már hét óra előtt. Ami a határon túlt illeti, az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor Csíkkarcfalván fog szavazni, a párt többi politikusáról pedig itt lehet megnézni, merre voksolnak.

Bukovics Martin

Jó reggelt Londonból! Bár a britek közül már mindenki leszavazott csütörtökön az EP-képviselőre, aki látta ennek értelmét a brexitfolyamat kellős közepén, Londonban egy árva EP-választási plakát sincs. Sehol semmi: mintha ez az egész csak egy olyan párhuzamos valóságban létezne, amibe akkor jut át az ember, ha vesz magának 3.20 fontért egy Guardiant. Az egész EP-választásosdinak mindössze annyi nyoma maradt, hogy a Baker Street környékén még lehetett látni pár útbaigazító táblát, miszerint ha követjük őket, polling stationhöz érkezünk. De ennyi. Este, reméljük, lesz azért valami a pártok eredményváróin!

Hutter Marianna

Kik azok, akik 8 008 739-en vannak?
2019. május 26. 10:20
Hát a magyar EP-választáson szavazásra jogosultak száma!

 

Közülük 7 873 125 fő belföldi szavazókörökben szavazhat, 20 290 fő külképviseleteken, míg 115 324 fő levélben teheti ezt. 

Összeomló honlap, kígyózó sorok az urnák előtt – nem volt éppen a legzökkenőmentesebb a tavalyi országgyűlési választás lebonyolítása. Ezért az Azonnali rákérdezett a Nemzeti Választási Irodánál (NVI), idén is kell-e hasonló izgalmakra számítani.

 

„A Nemzeti Választási Iroda (NVI) értékelése szerint a választási szakapparátus felkészült az EP-választások sikeres lebonyolítására”

 

– állították. Hogy ez valóban így lesz-e, ma kiderül.

Jó reggelt! Ma választ Európa, de ez semmit nem változtat azon, hogy ma is legalább 20 Karácsony Gergelynek, 15 Nigel Farage-nak, 10 Orbán Viktornak és 1 Németh Szilárdnak elegendő full english breakfastet lehet benyomni egy átlagos londoni hotelben némi felárért cserébe. Onnan lehet tudni, ki a helyi, hogy bátran vetet magának a babból is. Brexiters breakfast nincs :(((

 

összesen: 167 db | 20 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Már a képmegosztónál is belátták, rettentő káros a fiatalok testképére, ha az arcukba nyomják a pénzért megvásárolható szépülést.

Az Ireland Simpsons Fans csoport saját pártjának tényleg egy fánk lesz a logója, de amúgy nagyon úgy tűnik, nem egy új viccpárt lesz az ISF Party.

Százezer ember vonult végig New York pénzügyi negyedén, hogy aztán meghallgassa a svéd klímaaktivistát. Az Azonnali ott volt, és hoztunk nektek képeket!

Németország eddigi legnagyobb klímatüntetéseit rendezték ma meg. Az Azonnali ott volt, és megmutatja nektek a legjobb transzparenseket!

A Szabadságpárt gyorsan szeretne szalonképesebbé válni, hogy újra elfogadható koalíciós partner lehessen a Kurz-féle Néppárt számára.

A hét kérdése

A szélsőjobb által is oly sokat emlegetett európai életmód védelme névvel ellátott biztosi portfóliót sokan betámadták. Ha rajtad múlik, mire neveznéd át?

Azért ide elnéznénk

Ezen három dolog kombinációja lesz szeptember 27-29 között, naná, hogy Szentendrén.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Újra az irodalom és könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár október 10-től.

Ezt is szerettétek

Mennyire kapják meg a mindennapi szexizmust azok a lányok, akik bevallottan azzal akarnak érvényesülni, hogy jól néznek ki?

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Kárpátaljáról viszont mentőt fizetnek a magyarok a határig, hogy eljussanak a rossznak tartott magyar egészségügybe. Mutatjuk, miért.

Mutatunk pár jó társasjátékot, amiben tényleg kell gondolkodni, és nem is feltétlenül a többiek kisemmizése vagy kiiktatása a cél. Azonnali-lista!

Twitter megosztás Google+ megosztás