+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. május 26. vasárnap, 23:01
A Momentum másik Brüsszelbe jutó politikusával is beszélgettünk kicsit a jó eredmény helyéről, és persze egy még ennél is sokkal fontosabb dologról.

Továbbra is a Momentum eredményváró buliján vagyunk, ahol meglepetésre nem csak Cseh Katalin lett EP-képviselő, hanem a lista második helyezettje, Donáth Anna is. Vele épp egy hete ígértettünk meg egy elég jó dolgot, ha kijut, ezt is elkezdtük szervezni.

 

Őszintén: mennyi esélyt adott annak, hogy ön is megy az Európai Parlamentbe?

 

Abban teljesen biztos voltam, hogy bejutunk, és szerintem meg is érdemeljük.

 

Ez volt a legfontosabb. Április 8. után azt mondtuk, hogy ne másra mutogassunk, hanem dolgozzunk keményebben és beszéljünk emberekkel. Ez az eredmény azt bizonyítja, hogy van értelme ennek a típusú politizálásnak.

 

De felülírta a terveit a brüsszeli munka?

 

Amikor a lista második helyére kerültem, felkészültem arra, hogy be is kerülhetek. Nem csak úgy ott vagyok a listán, mint szép és szimpatikus arc, hanem azért, mert a csapat úgy döntött, hogy Katkával jól fogjuk képviselni együtt a Momentumot, a magyar embereket és az európai polgárokat. Európa hangjai akarunk lenni Magyarországon is, minél többet kihozni a mandátumunkból. Ne felejtsük el, hogy egyelőre parlamenten kívüli párt a Momentum, eddig nem voltak olyan lehetőségeink, mint a többi pártnak. Arról majd kérdezze meg őket, hogy ők éltek-e ezekkel a lehetőségekkel, de mi most megmutathatjuk. 

 

Cseh Katalin azt mondta, hogy 2022-ben padlóra küldik a rendszert. Ezt alá tudja írni?

 

Én azt mondom, hogy holnaptól négyszer ennyit kell letennünk az asztalra.

 

Az a fontos, hogy minél hamarabb kormányt lehessen váltani. Ez az eredmény csak egy lépcsőfok, ettől még narancs színű az ország. Itt nem állhatunk meg, ez csak azt jelenti, hogy van arra igény, amit csinálunk és többet kell dolgozni.

 

Egy hete azt a könnyelmű kijelentést tette, hogy ha kijut Brüsszelbe, gyerekkori álma megvalósításaként felszáll egy kukásautó hátuljára. Mikor?

 

Most holnapig látok. De hát nekem ez gyerekkori álmom, és ha ez kellett a megvalósulásához, akkor azt mondom, minél hamarabb!

 

Lehet, hogy mi szervezzük le!

 

Ha megteszi, aranyba foglalom a nevét!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A román fővárosban kifejezetten budapesti mintára, teljes összefogással venné át a hatalmat az ottani jobboldali ellenzék. Bemutatjuk a jelöltet.

Nem a gyilkosság, hanem értékpapír-hamisítás miatt ítélték 19 évre a politikához is közelálló Marián Kočner milliárdost. De ez hogyan hat a szombati választásokra?

Hogyan értékeli a két, MSZP-től DK-ba távozó polgármester döntését, és milyen a viszonya Dobrev Klárával? Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője válaszolt az Azonnalinak!

A PSD pedig húzza az időt. Az Azonnali elmondja, mi történik épp Európa legizgalmasabb politikai színházában!

Láttatok már olyat, hogy valaki bekerül egy kerületi bizottságba, majd rögtön felszámolná azt? Még mi sem, de Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke pontosan erre készül a Hegyvidéken. Az Azonnalinak elmesélte, miért.

A koronavírus-pánik helyett a kelet-európai kulturális értékek bemutatását tartjuk fontosnak.

Hans Peter Doskozil jó szórakozást kívánt a minimálbérre pénzt sajnáló cégeknek Orbánnál.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Milyen lehetőségei vannak a felhasználóknak a techóriások adatszerzéseivel szemben? Milyen megoldásaink vannak, hogy ne a Facebook döntsön a demokráciánkról? Február 28-án erről lesz szó a Patyolatban.

Szász Lilla a portugál exgyarmatok lakóinak visszatelepítését fotózta végig. Tárlatvezetés február 28-án.

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás