+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. május 26. vasárnap, 23:01
A Momentum másik Brüsszelbe jutó politikusával is beszélgettünk kicsit a jó eredmény helyéről, és persze egy még ennél is sokkal fontosabb dologról.

Továbbra is a Momentum eredményváró buliján vagyunk, ahol meglepetésre nem csak Cseh Katalin lett EP-képviselő, hanem a lista második helyezettje, Donáth Anna is. Vele épp egy hete ígértettünk meg egy elég jó dolgot, ha kijut, ezt is elkezdtük szervezni.

 

Őszintén: mennyi esélyt adott annak, hogy ön is megy az Európai Parlamentbe?

 

Abban teljesen biztos voltam, hogy bejutunk, és szerintem meg is érdemeljük.

 

Ez volt a legfontosabb. Április 8. után azt mondtuk, hogy ne másra mutogassunk, hanem dolgozzunk keményebben és beszéljünk emberekkel. Ez az eredmény azt bizonyítja, hogy van értelme ennek a típusú politizálásnak.

 

De felülírta a terveit a brüsszeli munka?

 

Amikor a lista második helyére kerültem, felkészültem arra, hogy be is kerülhetek. Nem csak úgy ott vagyok a listán, mint szép és szimpatikus arc, hanem azért, mert a csapat úgy döntött, hogy Katkával jól fogjuk képviselni együtt a Momentumot, a magyar embereket és az európai polgárokat. Európa hangjai akarunk lenni Magyarországon is, minél többet kihozni a mandátumunkból. Ne felejtsük el, hogy egyelőre parlamenten kívüli párt a Momentum, eddig nem voltak olyan lehetőségeink, mint a többi pártnak. Arról majd kérdezze meg őket, hogy ők éltek-e ezekkel a lehetőségekkel, de mi most megmutathatjuk. 

 

Cseh Katalin azt mondta, hogy 2022-ben padlóra küldik a rendszert. Ezt alá tudja írni?

 

Én azt mondom, hogy holnaptól négyszer ennyit kell letennünk az asztalra.

 

Az a fontos, hogy minél hamarabb kormányt lehessen váltani. Ez az eredmény csak egy lépcsőfok, ettől még narancs színű az ország. Itt nem állhatunk meg, ez csak azt jelenti, hogy van arra igény, amit csinálunk és többet kell dolgozni.

 

Egy hete azt a könnyelmű kijelentést tette, hogy ha kijut Brüsszelbe, gyerekkori álma megvalósításaként felszáll egy kukásautó hátuljára. Mikor?

 

Most holnapig látok. De hát nekem ez gyerekkori álmom, és ha ez kellett a megvalósulásához, akkor azt mondom, minél hamarabb!

 

Lehet, hogy mi szervezzük le!

 

Ha megteszi, aranyba foglalom a nevét!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az egyik legöldöklőbb elnökválasztási küzdelem folyt Lengyelországban. Izraelezés, oltásellenesség, Varsó kiárusítása és még sok más az elnökválasztási őrület utolsó napjaiban. Fotóriport Varsóból!

Gyurcsány önfeledt hughgrantezése, Jakab mackónacis moonwalkja, vagy Orbán lassúzása? Legyen tánc!

Prostituáltak tüntettek szombaton Hamburg piroslámpás negyedében, hogy újranyithassanak a munkahelyeik, amelyeket a koronavírus-járványra hivatkozva zártak be.

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat.

Legalábbis annál, mint amit eredetileg beismertek: a statisztikai hivatal teljesen új adatokat közöl erről a most kiadott jelentésében.

A tömeg az elhallgatott járványhelyzettel, a rossz egészségüggyel és az autoriter politikával elégedetlen; széljobbosok viszont újságírókra támadtak.

Belgrádban folytatódnak a rendszerellenes tiltakozások: a tüntetők „a vírus és a rezsim áldozataiért“ imádkoznak.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás