Ismét választás lesz, ismét uniformizált Orbán-interjúk árasztották el a megyei lapokat

Szerző: Illés Gergő
2019.05.25. 08:58

„Jó volna, ha egyszer hátszelem lenne a magyar sajtóban”, mondta a magyar kormányfő a német Bildnek. Ha az ellenszél ilyen, hogy nézne ki, ha tényleg hátszele lenne?

Ismét választás lesz, ismét uniformizált Orbán-interjúk árasztották el a megyei lapokat

Vasárnap tartják hazánkban az európai parlamenti választásokat, ahol arról dönthetünk, ki lesz az a 21 képviselő, aki a következő öt évben Strasbourgban (és Brüsszelben) fogja képviselni Magyarországot. Arról, hogy mi ez az egész, és miért is fontos, készítettünk neked egy kisokost, katt ide, és olvasd el!

Ellenszélben dolgozom, mondta Orbán, majd adott egy interjút a Mediaworksnek

A Fidesz és Orbán Viktor a jelenlegi közvélemény-kutatások szerint fölényes győzelemre számíthat, egymaguk szerezhetik meg a voksok több mint felét, és nem kizárt a 14 EP-mandátum sem. Mégis, a kormánypárt nem bízza a véletlenre a kampányolást:

szombat reggelre az összes kormányközeli megyei lap közölte a technikailag a Mediaworks által készített Orbán-interjút. 

A meglehetősen alákérdezős írás nem tartogat sok újdonságot, csupán azért érdekes, mert a miniszterelnök a német Bild napilapnak még pénteken úgy nyilatkozott: folyamatos médiaellenszélben kell végeznie a munkáját. „Engem a média minden felületén élesen kritizálnak. Jó volna, ha egyszer hátszelem lenne a magyar sajtóban, mert most folyton ellenszélben haladok” – fogalmazott. Azt is hozzátette:

„ha Ön ma belenéz az újságokba, akkor engem minden oldalról kritizálnak. Tegnap jelent meg az öt nagy hetilap, abból három ezen a héten is gyaláz.” 

Bevándorlás, bevándorlás, bevándorlás!

A Mediaworks-interjú persze már nem annyira a „gyalázásról” szólt: ebben a kormányfő olyan meglepő és újszerű frázisokat puffogtat, mint például: „Az európai jövő legfontosabb kérdése a bevándorlás kérdése, vagyis hogy megőrizzük-e földrészünk kulturális identitását, keresztény alapokra épülő civilizációját.” De a kormányfő kitért például arra is, hogy: „ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert

százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok”.

Valamint szó esett arról, hogy: „a magyar ellenzék egésze beállt a bevándorláspártiak zászlaja mögé, Brüsszelt képviselik Magyarországon, és nem a magyar embereket Brüsszelben.” De nem mehettek el szó nélkül amellett sem, hogy:

„a magyarok nem akarják a soraikat migránsokkal feltölteni, hanem gyerekeket és unokákat akarnak”.

BORÍTÓKÉP: Megyei lapok címlapjai május 25-én reggel. Az igazán ínyencek még azt is kiszúrhatják, hogy az Orbán nevűek is pont ma ünneplik a névnapjukat, ugyanitt szeretnénk köszönteni Orbán nevű olvasóinkat!

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek