Elefántos kampányvideóban repül rá a Föld megóvásáért aggódó szavazókra a KDNP

Szerző: Hutter Marianna
2019.05.23. 17:24

Migránsozás és sorosozás helyett kivételesen a fenntartható fejlődésért aggódik a KDNP.

Elefántos kampányvideóban repül rá a Föld megóvásáért aggódó szavazókra a KDNP

Akik azt hitték, már több meglepetést nem tartogat az EP-választási kampány, azokra csúfosan rácáfolt az élet, egészen pontosan a KDNP: a Fidesz felfüggesztése ellenére továbbra is sziklaszilárdan Európai Néppárt-tag kisebbik kormánypárt ugyanis kivételesen nem a migráció miatt aggódik legújabb kampányfilmjében, hanem a Föld megóvásáért – vette észre az Azonnali.

A Harrach Péter frakcióvezető Facebook-oldalán látható videóban Hölvényi György, a KDNP egy szem EP-képviselője látható, amint a fenntarthatóság fontosságáról beszél, miközben olyan vágóképek mennek a háttérben, mint egy zubogó vízesés vagy sétáló elefántok. 

„Mennyire tudjuk környezetünket, ezt a Földet megóvni gyermekeink, unokáink, a jövő számára?”

– teszi fel a kérdést a politikus hangsúlyozva, hogy a kereszténydemokratáknak is hatalmas a felelősségük a teremtett világ megóvásában.

Azzal folytatja: nem hagyhatjuk, hogy az emberi felelőtlenség tönkretegye mindazt, amit a teremtő megalkotott a számunkra. Később rátér arra, az elmúlt években az Európai Parlament környezetvédelmi bizottságában dolgozott, ahol „igyekeztünk mindent megtenni a fenntartható fejlődésért, a temrészet védelméért”.

Ezzel szemben a valóság

Ezen a ponton érdemes felidézni a Greenpeace gyűjtését arról, hogyan szavazott a KDNP-s politikus az elmúlt években néhány fontosabb környezetvédelmi ügy kapcsán. Ebből kiderül:

Hölvényi például nem szavazta meg, hogy Európa 2030-ra 55 százalékkal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását, ahogy azt sem, hogy csökkentsék a személyeutók szén-dioxid kibocsátását.

Abban a témában pedig nem is szavazott a KDNP-s EP-képviselő, hogy csökkentsék-e a műanyagszennyezést, és arról sem, hogy tilos legyen az Északi-sarkvidéken olajat fúrni.

A Fidesz-KDNP szavazóinál mindenesetre nem a klíma a fő téma:

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek