Deutsch Tamás alatt háromszor csinálta meg az MTK, ami 1902 óta csak kétszer sikerült

Szerző: Fekő Ádám
2019.05.23. 18:26

Természetesen a kiesések számára gondolok: 2010 óta harmadszorra kényszerül másodosztályba a focicsapat, ráadásul most három év alatt másodszor.

Deutsch Tamás alatt háromszor csinálta meg az MTK, ami 1902 óta csak kétszer sikerült

Már négy nap is eltelt az labdarúgó NB I. vége óta, de a nagy összegzés és a debreceni stadion öt évének gyors ismertetése mellett majdnem elsiklottunk egy tény felett: kiesett ugyebár az MTK, aminek 2010 májusa óta áll a Fidesz EP-képviselő Deutsch Tamás az elnöke. Deutsch alatt kapott új stadiont a legendásan kevés nézőt érdeklő focicsapat, viszont azzal, hogy a 2018-2019-es szezont a tizenegyedik helyen végezte, rekordot döntött:

kilenc év elnökség alatt háromszor esett ki az első osztályból az MTK.

Ez azért nagy szó, mert az egyik legnagyobb múltú magyar csapat (érdemes elolvasni a 444 cikkét az Európában is különlegesnek számító zsidó identitásáról) a Deutsch Tamás elnökségé megelőző időszakban, tehát 1902 és 2010 között összesen kétszer tudta elérni ezt, úgyhogy Deutsch fennhatósága alatt valóban új korszak kezdődött a Hungária körúton!

Tehát az MTK eddigi kieséssel végződő évei: 1981, 1995, 2011, 2017, 2019.

Deutsch amúgy az MSZP-politikus Hunvald Györgyöt váltotta az elnöki székben (éppen akkor, amikor Hunvald előzetes letartóztatásban ült), és bár 2012-ben azt nyilatkozta, hogy még akkor is Hunvald felelőtlen ígéreteit nyögték az MTK különböző szakosztályai, úgy tűnik, egyéb probléma is akadt, amit jól jelzett a 2017-es kiesés utáni kifakadása, amikor azt is jelezte, nagytakarítást rendez.

A politikusnak korábban jóval grandiózusabb tervei voltak klubelnökként, 2015-ben nagyjából 2017-re tervezte, hogy az új stadionban 3500-4000 néző legyen ott rendszeresen. Ebből semmi nem lett, pedig még azt is ígérte, hogy majd beismeri, hogy elrontotta.

Az MTK klubvezetése egyébként már hivatalosan is bocsánatot kért.

FOTÓ: Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek