A bolgár miniszterelnök fejére ráolvastak néhány kövér korrupciós vádat így a kampányfinisben

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.05.22. 20:54

Boriszov azzal védekezett, hogy tuti nem segített a kuzinjának, hiszen nemrég megverte egy pumpa miatt.

A bolgár miniszterelnök fejére ráolvastak néhány kövér korrupciós vádat így a kampányfinisben

Egy sor botrány után, amely pártja, a GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) körül bontakozott ki, Bojko Boriszovot, Bulgária miniszterelnökét most néhány ködös ingatlanügylettel és eltitkolt vagyonnal gyanusították meg.

Hab a tortán, hogy a botrány azután bontakozott ki, hogy Boriszov fogadta Manfred Webert, a néppárti csúcsjelöltet, aki segített a GERB-nek a kampányfinisben. 

Röviden összefoglalva: a legnagyobb ellenzéki erő, a Bolgár Szocialista Párt (BSP) EP-listavezetője, Elena Joncseva egyben újságíró is.  A választások előtt néhány nappal olyan tényfeltáró anyagokat hozott nyilvánosságra, amelyek arról szólnak, hogy, amíg Boriszov Szófia polgármestereként tevékenykedett, egy területcsere-ügyletet bonyolított le unokatestvére, Radoszlav Ivanov javára.

A cikkekben azzal is meggyanusítják a miniszterelnököt, hogy tulajdonában áll egy barcelonai luxusingatlan, amely nem jelent meg az adóbevallásában.

Boriszov tagadja a vádakat. Egy szürreális tévészereplésében, amelyben Marija Gabriel EU-biztossal közösen vett részt, azt állította, nagyon rossz viszonyban áll unokatestvéreivel, s hogy egy alkalommal

meg is verte kettőjüket egy pumpához kapcsolódó félreértés miatt.

A barcelonai házzal kapcsolatban azt állította, Alexandar „Szaso” Csausev, egy gyógyszeripari igazgató  tulajdona.

Joncseva ezekre válaszul Facebookon publikált információkat, amelyek között szkennelt dokumentumok is szerepelnek. Ezek arról tájékoztatnak, hogy a kuzin, azaz Radoszlav Ivanov Boriszov korábbi vállalkozásainak tulajdonosa lett, amelyek között az Ipon nevű testőrszolgálati intézmény is szerepel. Olyan fotókat is nyilvánosságra hozott, amelyek cáfolják, hogy Boriszov ne ápolna közeli viszonyt unokatestvérével. Mindezeken kívül a BSP weboldalán azt követeli, hogy a főügyészség vizsgálja ki a barcelonai házzal kapcsolatos ügyet.

A GERB egyébként is sok gyanús ingatlanügyletbe keveredett az utóbbi időben. Először az úgynevezett „lakásbotrány”, majd a „vendégház-csalás” merült fel velük kapcsolatban, ezek a projektek EU-s pénzekhez is kapcsolódtak. A GERB és a BSP között nagyon szoros a verseny az EP-választások környékén, és Boriszov nemrég azt nyilatkozta, nem mond le, ha a GERB veszít.

FOTÓ: Wikimédia

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek