+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. május 22. szerda, 20:54
Boriszov azzal védekezett, hogy tuti nem segített a kuzinjának, hiszen nemrég megverte egy pumpa miatt.

Egy sor botrány után, amely pártja, a GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) körül bontakozott ki, Bojko Boriszovot, Bulgária miniszterelnökét most néhány ködös ingatlanügylettel és eltitkolt vagyonnal gyanusították meg.

 

Hab a tortán, hogy a botrány azután bontakozott ki, hogy Boriszov fogadta Manfred Webert, a néppárti csúcsjelöltet, aki segített a GERB-nek a kampányfinisben. 

 

Röviden összefoglalva: a legnagyobb ellenzéki erő, a Bolgár Szocialista Párt (BSP) EP-listavezetője, Elena Joncseva egyben újságíró is.  A választások előtt néhány nappal olyan tényfeltáró anyagokat hozott nyilvánosságra, amelyek arról szólnak, hogy, amíg Boriszov Szófia polgármestereként tevékenykedett, egy területcsere-ügyletet bonyolított le unokatestvére, Radoszlav Ivanov javára.

 

A cikkekben azzal is meggyanusítják a miniszterelnököt, hogy tulajdonában áll egy barcelonai luxusingatlan, amely nem jelent meg az adóbevallásában.

 

Boriszov tagadja a vádakat. Egy szürreális tévészereplésében, amelyben Marija Gabriel EU-biztossal közösen vett részt, azt állította, nagyon rossz viszonyban áll unokatestvéreivel, s hogy egy alkalommal

 

meg is verte kettőjüket egy pumpához kapcsolódó félreértés miatt.

 

A barcelonai házzal kapcsolatban azt állította, Alexandar „Szaso” Csausev, egy gyógyszeripari igazgató  tulajdona.

 

Joncseva ezekre válaszul Facebookon publikált információkat, amelyek között szkennelt dokumentumok is szerepelnek. Ezek arról tájékoztatnak, hogy a kuzin, azaz Radoszlav Ivanov Boriszov korábbi vállalkozásainak tulajdonosa lett, amelyek között az Ipon nevű testőrszolgálati intézmény is szerepel. Olyan fotókat is nyilvánosságra hozott, amelyek cáfolják, hogy Boriszov ne ápolna közeli viszonyt unokatestvérével. Mindezeken kívül a BSP weboldalán azt követeli, hogy a főügyészség vizsgálja ki a barcelonai házzal kapcsolatos ügyet.

 

 

A GERB egyébként is sok gyanús ingatlanügyletbe keveredett az utóbbi időben. Először az úgynevezett „lakásbotrány”, majd a „vendégház-csalás” merült fel velük kapcsolatban, ezek a projektek EU-s pénzekhez is kapcsolódtak. A GERB és a BSP között nagyon szoros a verseny az EP-választások környékén, és Boriszov nemrég azt nyilatkozta, nem mond le, ha a GERB veszít.

 

FOTÓ: Wikimédia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás