+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. május 22. szerda, 20:54
Boriszov azzal védekezett, hogy tuti nem segített a kuzinjának, hiszen nemrég megverte egy pumpa miatt.

Egy sor botrány után, amely pártja, a GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) körül bontakozott ki, Bojko Boriszovot, Bulgária miniszterelnökét most néhány ködös ingatlanügylettel és eltitkolt vagyonnal gyanusították meg.

 

Hab a tortán, hogy a botrány azután bontakozott ki, hogy Boriszov fogadta Manfred Webert, a néppárti csúcsjelöltet, aki segített a GERB-nek a kampányfinisben. 

 

Röviden összefoglalva: a legnagyobb ellenzéki erő, a Bolgár Szocialista Párt (BSP) EP-listavezetője, Elena Joncseva egyben újságíró is.  A választások előtt néhány nappal olyan tényfeltáró anyagokat hozott nyilvánosságra, amelyek arról szólnak, hogy, amíg Boriszov Szófia polgármestereként tevékenykedett, egy területcsere-ügyletet bonyolított le unokatestvére, Radoszlav Ivanov javára.

 

A cikkekben azzal is meggyanusítják a miniszterelnököt, hogy tulajdonában áll egy barcelonai luxusingatlan, amely nem jelent meg az adóbevallásában.

 

Boriszov tagadja a vádakat. Egy szürreális tévészereplésében, amelyben Marija Gabriel EU-biztossal közösen vett részt, azt állította, nagyon rossz viszonyban áll unokatestvéreivel, s hogy egy alkalommal

 

meg is verte kettőjüket egy pumpához kapcsolódó félreértés miatt.

 

A barcelonai házzal kapcsolatban azt állította, Alexandar „Szaso” Csausev, egy gyógyszeripari igazgató  tulajdona.

 

Joncseva ezekre válaszul Facebookon publikált információkat, amelyek között szkennelt dokumentumok is szerepelnek. Ezek arról tájékoztatnak, hogy a kuzin, azaz Radoszlav Ivanov Boriszov korábbi vállalkozásainak tulajdonosa lett, amelyek között az Ipon nevű testőrszolgálati intézmény is szerepel. Olyan fotókat is nyilvánosságra hozott, amelyek cáfolják, hogy Boriszov ne ápolna közeli viszonyt unokatestvérével. Mindezeken kívül a BSP weboldalán azt követeli, hogy a főügyészség vizsgálja ki a barcelonai házzal kapcsolatos ügyet.

 

 

A GERB egyébként is sok gyanús ingatlanügyletbe keveredett az utóbbi időben. Először az úgynevezett „lakásbotrány”, majd a „vendégház-csalás” merült fel velük kapcsolatban, ezek a projektek EU-s pénzekhez is kapcsolódtak. A GERB és a BSP között nagyon szoros a verseny az EP-választások környékén, és Boriszov nemrég azt nyilatkozta, nem mond le, ha a GERB veszít.

 

FOTÓ: Wikimédia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Kommunikációs félreértés történt a Jobbik és a Momentum között Pesterzsébeten.

Inkább ellene voltak, mint mellette, az utolsó pillanatban döntött a lengyel kormánypárt: ha nem támogatják, bukott is volna Ursula von der Leyen.

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke 2011-ben még föderatív alapon szervezte volna át Európát.

Szakításig feszült a helyzet a római kormányban. Az ötcsillagos vezér lehazugozta Matteo Salvinit.

Trieszt környékén jelentős számú szlovénnyelvű kisebbség él, a helyi közigazgatás mégis meg akarja tiltani számukra Szlovénia zászlaját.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás