+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. május 22. szerda, 20:54
Boriszov azzal védekezett, hogy tuti nem segített a kuzinjának, hiszen nemrég megverte egy pumpa miatt.

Egy sor botrány után, amely pártja, a GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) körül bontakozott ki, Bojko Boriszovot, Bulgária miniszterelnökét most néhány ködös ingatlanügylettel és eltitkolt vagyonnal gyanusították meg.

 

Hab a tortán, hogy a botrány azután bontakozott ki, hogy Boriszov fogadta Manfred Webert, a néppárti csúcsjelöltet, aki segített a GERB-nek a kampányfinisben. 

 

Röviden összefoglalva: a legnagyobb ellenzéki erő, a Bolgár Szocialista Párt (BSP) EP-listavezetője, Elena Joncseva egyben újságíró is.  A választások előtt néhány nappal olyan tényfeltáró anyagokat hozott nyilvánosságra, amelyek arról szólnak, hogy, amíg Boriszov Szófia polgármestereként tevékenykedett, egy területcsere-ügyletet bonyolított le unokatestvére, Radoszlav Ivanov javára.

 

A cikkekben azzal is meggyanusítják a miniszterelnököt, hogy tulajdonában áll egy barcelonai luxusingatlan, amely nem jelent meg az adóbevallásában.

 

Boriszov tagadja a vádakat. Egy szürreális tévészereplésében, amelyben Marija Gabriel EU-biztossal közösen vett részt, azt állította, nagyon rossz viszonyban áll unokatestvéreivel, s hogy egy alkalommal

 

meg is verte kettőjüket egy pumpához kapcsolódó félreértés miatt.

 

A barcelonai házzal kapcsolatban azt állította, Alexandar „Szaso” Csausev, egy gyógyszeripari igazgató  tulajdona.

 

Joncseva ezekre válaszul Facebookon publikált információkat, amelyek között szkennelt dokumentumok is szerepelnek. Ezek arról tájékoztatnak, hogy a kuzin, azaz Radoszlav Ivanov Boriszov korábbi vállalkozásainak tulajdonosa lett, amelyek között az Ipon nevű testőrszolgálati intézmény is szerepel. Olyan fotókat is nyilvánosságra hozott, amelyek cáfolják, hogy Boriszov ne ápolna közeli viszonyt unokatestvérével. Mindezeken kívül a BSP weboldalán azt követeli, hogy a főügyészség vizsgálja ki a barcelonai házzal kapcsolatos ügyet.

 

 

A GERB egyébként is sok gyanús ingatlanügyletbe keveredett az utóbbi időben. Először az úgynevezett „lakásbotrány”, majd a „vendégház-csalás” merült fel velük kapcsolatban, ezek a projektek EU-s pénzekhez is kapcsolódtak. A GERB és a BSP között nagyon szoros a verseny az EP-választások környékén, és Boriszov nemrég azt nyilatkozta, nem mond le, ha a GERB veszít.

 

FOTÓ: Wikimédia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szájer József ereszcsatornán menekülős botránya elvitte a hetet nem csak az Azonnalinál, de egész Magyarországon. Mit szólnak az ügyhöz a budapesti járókelők? Videó.

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindez válasz a franciaországi iszlám merényletekre. A belügyminiszter szerint az iszlám radikalizmus terjesztésének jeleit fogják keresni a hatóságok.

Kényelmes pozíció ezt leírni, pedig nincs így. A Paradigma Intézet az Azonnalin!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás