+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. május 22. szerda, 20:54
Boriszov azzal védekezett, hogy tuti nem segített a kuzinjának, hiszen nemrég megverte egy pumpa miatt.

Egy sor botrány után, amely pártja, a GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) körül bontakozott ki, Bojko Boriszovot, Bulgária miniszterelnökét most néhány ködös ingatlanügylettel és eltitkolt vagyonnal gyanusították meg.

 

Hab a tortán, hogy a botrány azután bontakozott ki, hogy Boriszov fogadta Manfred Webert, a néppárti csúcsjelöltet, aki segített a GERB-nek a kampányfinisben. 

 

Röviden összefoglalva: a legnagyobb ellenzéki erő, a Bolgár Szocialista Párt (BSP) EP-listavezetője, Elena Joncseva egyben újságíró is.  A választások előtt néhány nappal olyan tényfeltáró anyagokat hozott nyilvánosságra, amelyek arról szólnak, hogy, amíg Boriszov Szófia polgármestereként tevékenykedett, egy területcsere-ügyletet bonyolított le unokatestvére, Radoszlav Ivanov javára.

 

A cikkekben azzal is meggyanusítják a miniszterelnököt, hogy tulajdonában áll egy barcelonai luxusingatlan, amely nem jelent meg az adóbevallásában.

 

Boriszov tagadja a vádakat. Egy szürreális tévészereplésében, amelyben Marija Gabriel EU-biztossal közösen vett részt, azt állította, nagyon rossz viszonyban áll unokatestvéreivel, s hogy egy alkalommal

 

meg is verte kettőjüket egy pumpához kapcsolódó félreértés miatt.

 

A barcelonai házzal kapcsolatban azt állította, Alexandar „Szaso” Csausev, egy gyógyszeripari igazgató  tulajdona.

 

Joncseva ezekre válaszul Facebookon publikált információkat, amelyek között szkennelt dokumentumok is szerepelnek. Ezek arról tájékoztatnak, hogy a kuzin, azaz Radoszlav Ivanov Boriszov korábbi vállalkozásainak tulajdonosa lett, amelyek között az Ipon nevű testőrszolgálati intézmény is szerepel. Olyan fotókat is nyilvánosságra hozott, amelyek cáfolják, hogy Boriszov ne ápolna közeli viszonyt unokatestvérével. Mindezeken kívül a BSP weboldalán azt követeli, hogy a főügyészség vizsgálja ki a barcelonai házzal kapcsolatos ügyet.

 

 

A GERB egyébként is sok gyanús ingatlanügyletbe keveredett az utóbbi időben. Először az úgynevezett „lakásbotrány”, majd a „vendégház-csalás” merült fel velük kapcsolatban, ezek a projektek EU-s pénzekhez is kapcsolódtak. A GERB és a BSP között nagyon szoros a verseny az EP-választások környékén, és Boriszov nemrég azt nyilatkozta, nem mond le, ha a GERB veszít.

 

FOTÓ: Wikimédia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Boszniában született német író, Saša Stanišić frankfurti beszédében bírálta Handkét.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

Borkai Zsolt a szexbotránya óta másodszor szólalt meg. Kérdésekre nem válaszolt.

Kilenc méter mély kútba esett egy kecske a fővárosban, tűzoltók kellettek a megmentéséhez. Videós cukiságkontent a politikába belefáradt olvasóknak!

Zelenszkij elnöksége óta az orosz és az ukrán közvélemény is pozitívabban tekint a másik országra, amellyel de facto egyébként háborúban áll.

És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak keresni kell.

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás