Mutatunk egy momentumost, aki vonattal jár kampányolni

2019.05.21. 18:03

Hogyan próbálja meghódítani Szegedet a Momentum, és ismeri-e egyáltalán ott őket valaki? Erre kereste Cseh Katalinnal, a párt EP-listavezetőjével a választ az Azonnali, akit elkísértünk egy napra kampányolni. A videóból nemcsak az derül ki, Cseh Katalin miért lett vegán és szerinte miért kéne többet instáznia a politikusoknak, de az is, hogy miért kampányol mellette Szél Bernadett.

Új élmény-e a sokak által belvárosi pártnak elkönyvelt Momentum EP-listavezetőjének a vonatozás? Miért vegán, és ha ennyire fontos neki a környezet, miért nem inkább egy zöld pártba ül be, mint amilyen a Párbeszéd vagy az LMP? – ezekről is volt alkalma kérdezni Cseh Katalint az Azonnalinak, miután az LMP-s Vágó Gábor és a jobbikos Gyöngyösi Márton után őt is elkísértük egy napra kampányolni.

A Momentum politikusa ez alkalommal Szegedre vonatozott, és az úton nemcsak azt árulta el, a migrációt vagy a klímaváltozást tartja-e nagyobb problémának,

de azt is kifejtette, szerinte miért lenne fontos, hogy többet instázzanak a politikusok.

Azért, hogy Cseh Katalin mellett kampányolhasson, egészen Szegedig utazott a korábban LMP-s, ma már független országgyűlési képviselő, Szél Bernadett is. Ő elárulta, mit tud a párt, hogy megtett értük egy ilyen hosszú utat, és arról is megkérdeztük, hogy

kapott-e dühös, csalódott telefonhívásokat volt LMP-sektől, miután az Azonnalinak azt nyilatkozta: a Momentum mellett a párbeszédes Jávor Benedek a másik favoritja.

Hogy mit gondolnak a szegediek a Momentumról és hogy vajon mi lenne Cseh Katalin első dolga, ha bejutna az EP-be, és van-e B-terve, ha mégsem, arról nézzétek meg a videónkat:

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek