+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. május 21. kedd, 07:40
Most, hogy vége a sorozatnak, mindenki tegyen két lépést hátra, és gondolja át, miben különbözött az ő megőrülése attól, amikor pénzt gyűjtöttek a rajongók Esmeralda szemműtétjére.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Először is fontos leszögezni, hogy egy percet sem láttam a Trónok harcából leszámítva azt a pár évvel ezelőtti esetet, amikor elaludtam valahol az első rész tizenvalahanyadik percén. Nem tudatos távolmaradás volt ez, egyszerűen nem érdekelnek a sárkányok és a kardozó emberek. Nem volt ez mindig így: általános iskolában még MAGUS-oztam is, egyszerűen úgy hozta az élet, hogy jobban lekötnek az atlétában lövöldöző figurák, vagy a foci.

 

Még a Trónok harca nézőivel sincs bajom, sőt, van több Trónok harca-rajongó barátom, köztük is van rendes ember.

 

Ettől függetlenül engem mint Trónok harca ellen beoltott embert óriási örömmel tölt el, hogy vége van ennek az egésznek.

 

A sorozat körüli őrület ugyanis a definíciója annak, mennyire félrement a filmipar az elmúlt nagyjából tíz évben. Azon már felesleges is rinyálni sokadszorra, hogy a sorozat iszonyatos népszerűsége miatt az egészet megálmodó George R. R. Martinnak már nagyjából nulla köze van ahhoz, ahogy haladnak a dolgok, de azon is túl kell lépni, hogy a valahogy még hozzám is eljutott hírekből is lejött, hogy az egésznek már semmi célja nincs azon kívül, mint hogy a lehető legnagyobb felhajtást hozzanak össze egy átlagosnál valamivel véresebb mesének. 

 

Az viszont már egészen tragikus, ahogy ezzel a sorozattal végleg átvette az uralmat a világ felett a semmiről való áradozás.

 

Amikor az egész univerzumépítősdi alapjának mondható Star Wars összeszedte azokat a rajongóit, akik tényleg képesek voltak órákon át beszélni róla, miképp logikus egy olyan történet, amiben amúgy fénykardokkal meg láthatatlan erővel harcolnak egymás ellen emberek, még csak egy elszigetelt, de vicces réteg szórakozásának tűnt ez téma. Aztán pislog kettőt az ember, és kiderül, hogy

 

felnőtt emberek a buszon vitáznak róla, ki a szimpatikusabb a Trónok harcában, és kinek drukkolnak nagyon annyira, hogy hajnalban keltek fel megnézni a részt.

 

Nyilván mindenki arról beszél, amiről csak szeretne, de érdemes feltenni a kérdést: pontosan mivel értelmesebb ez, mint amikor generációs élménnyé vált BB Évi és BB Renato dugása a Big Brotherben? Az utóbbi még azt is fel tudja mutatni, hogy tényleg megtörtént, ahogy arról a világ pornómegosztói a mai napig is tanúskodnak. 

 

De ugye mindenki röhögve szokta emlegetni azokat az időket, mikor Magyarországon elkezdtek pénzt gyűjteni Esmeralda szemműtétjére, vagy Isaura felszabadítására? Na, ha ezek viccesek, akkor mindig gondoljunk bele, hogy amikor halálosan drukkolunk Havas Johnnak vagy Hodornak vagy Zsarnok Ikszornnak, akkor mi is erre a polcra kerülünk. Első olvasásra sarkítás párhuzamot vonni, de mindenki gondoljon bele, hogy már egymillió ember írta alá azt a petíciót, ami azt követeli, forgassák újra a Trónok harca nyolcadik évadát.

 

Tehát minimum egymillió, fél Budapestnyi ember létezik, aki úgy gondolja, az élete rosszabb lett attól, hogy nem kielégítő számára egy olyan történet befejezése, amit ugyebár a megálmodó semmilyen formában nem is tervezett el. Mi ez, ha nem a modern kivetülése annak, hogy hülyék gyűjtenek pénzt egy sorozatszereplő szemműtétjére?

 

Úgyhogy most, hogy véget ért Minden Idők Legfantasztikusabb Sorozata, Amit Nézve Kicsit a Mai Világra Is Rá Lehet Ismerni, én azt mondom mindenkinek, hogy dőljön kicsit hátra, és gondolkodjon el a kérdésen: kiteljesítő érzés volt megkapni azt az érzést, amit 15 éve a Paula és Paulina okozott a világ tévéfüggő nyugdíjasainak? 

 

Olvass még több cikket Fekő Ádámtól az Azonnalin!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az USR képviselője erdélyi magyar szélsőségeseket emlegetett a székely autonómiatörekvésekkel összefüggésben, de a Momentum egyelőre nem szakítja meg a kapcsolatot román testvérpártjával.

Az ozorai alapszervezet indoklása szerint Jakab
Péter Jobbik-elnök és köre többet ártott a pártnak, mint bárki az elmúlt években.

Ugyanakkor jó hír, hogy
már 2160 gyógyult van.

A tengerpart idén kilőve, a Balatont pedig már unod? Ne aggódj, egy csomó jó hely van még Magyarországon, ahol kényelmesen eltölthetsz egy hetet. Például Kecskeméten!

Az Azonnali mindenajánlója végre kicsit kinyílhat a világra, és az otthon fogyasztható termékek mellett már kicsit azt is javasolhatjuk, hogy menj ki a lakásból, és nézd meg, mit csinál a többi ember!

Harminc év után először fordul elő, hogy az emberek nem gyűlhetnek össze Hongkongban a közös virrasztásra. De miért olyan érzékeny téma ez most?

Miután a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a turisták, több állat is úgy döntött, a híres kőtömbök közé költözik be.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás