Akár te is kiveheted Airbnb-n az ibizai villát, ahol Strachéék piáltak

Szerző: Bukovics Martin
2019.05.20. 12:44

Négy fürdőszoba, négy hálószoba, 418 ezer forint éjszakánként. Ráadásul elég eldugottnak számít Ibizán, és még úszómedencéje is van!

Akár te is kiveheted Airbnb-n az ibizai villát, ahol Strachéék piáltak

Ez a cikk a komplett európai sajtót lázban tartó botrányról, az osztrák alkancellárról kikerült rejtett kamerás videó ügyének legújabb fejleményeiről szól. Az alapsztorit itt olvashatod el, a szombat reggeli fejleményeket itt, a vasárnapiakat itt és itt, Strache lemondásának részleteit itt, a magyar szálról itt tudhatsz meg dolgokat, itt meg az FPÖ-ÖVP-kormány végének osztrák sajtóvisszhangról.

 

A Strache-videók ügyében leginkább érintett osztrák bulvárlap, a Kronen Zeitung fogta magát, és felkereste azt az ibizai villát, amiben Heinz-Christian Strache lemondott osztrák alkancellár egy csalinak használt kamuorosz kamuoligarcharokonnal (az érintett oligarcha közben maga mondta el az orosz sajtónak, hogy nincs unokahúga) a bulvárlap megvásárlását és FPÖ-sítését tervezte.

Nem volt nehéz dolga a bulvárlapnak a helyszín felkereséséhez, a villa ugyanis fent van az Airbnb-n, lényegében bárki kibérelheti. Ha például úgy döntenénk, hogy július elején vennénk ki a villát, az Airbnb 2,6 millió forintot kérne el érte, mert nyáron csak minimum 6 éjszakára lehet kivenni a kecót. Őszre már akár egy éjszakára is lehet foglalni: októberi foglalási dátummal egy éjszakára takarítási és szolgáltatási díjjal együtt 418 ezer forintot kér el bérleti díjként az Airbnb.

VALÓSÁG VS REKLÁM: A HÍRESSÉ VÁLT IBIZAI NAPPALI

A Krone hétfői nyomtatott számban elérhető helyszíni beszámolója szerint a villa viszonylag eldugottnak számít Ibizán: kavicsos út vezet el hozzá, sehol egy útbaigazító tábla, se valamiféle hivalkodó felirat vagy címer a rozsdás kapun. Az osztrák bulvárlap újságíróját a villa olasz bérbeadója fogadta személyesen, de rögtön elmondta az újságírónak, hogy nemhogy nem találkozott Strachével, az FPÖ-ből azóta távozott Gudenusszal vagy a magát orosz oligarcharokonnal kiadó nővel, de még a 2017. júliusi lakásbérleti szerződésekről sem tud semmit.

A HÍRESSÉ VÁLT NAPPALI EGY MÁSIK SZÖGBŐL

VALÓSZÍNŰLEG EZT MIND LÁTTA AZ EXALKANCELLÁR IS

További képek az Airbnb-n. Kellemes ibizai nyaralást!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek