Theresa May negyedszerre is megpróbálja elfogadtatni a kilépési megállapodását

Szerző: Fekő Ádám
2019.05.16. 07:20

Theresa May nem adja fel, június első hetében megint megpróbálja kiléptetni a briteket az EU-ból úgy, hogy továbbra sem támogatják az alsóházi képviselők.

Theresa May negyedszerre is megpróbálja elfogadtatni a kilépési megállapodását

Az EP-választások és vitákhoz közeledve már majdnem elfeledkeztünk a brexitről (esetleg brilépésről), de szerencsére a Politico emlékeztetett minket, hogy hivatalosan csak nagyjából határozatlan időre van elhalasztva Nagy-Britannia távozása, nem lefújva. A hírek szerint Theresa May miniszterelnök újra nekimegy az Európai Unióval kialkudott kilépési megállapodás megszavaztatásának a brit parlament alsóházában. 

Erről a megállapodásról tudni kell, hogy összesen háromszor szavazták le a képviselők, ráadásul rekordarányban.

A háttér sem változott olyan nagyon sokat azt leszámítva, hogy May megbeszéléseket folytatott a Munkáspárt vezetőjével, Jeremy Corbynnal. Ezt mindkét fél hasznosnak írta le, de egyikük sem mondott olyat, hogy bármiféle áttörést sikerült elérni, tehát bőven benne van, hogy negyedszerre is leszavazzák június első hetében az egészet. 

A Munkáspárt több tagja is megerősítette, hogy semmiféle megegyezés nem született a kormány és köztük, miközben a brit konzervatívok hevesen bírálják Mayt, amiért az elkezdett egyezkedni az ellenséggel. 

Nagy-Britannia május 23-án EP-választásokat tart annak ellenére, hogy elvielg akár nyáron is kiléphetnek az Unióból. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek