+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. május 13. hétfő, 10:20
Több száz hajléktalan – köztük gyerekek – élnek abban a haszonálaton kívüli, állami tulajdonú házban, ahol visszakapcsolta az áramot a vatikáni bíboros.


A „kétségbeesés gesztusának” nevezte egy vatikáni bíboros, Konrad Krajewski, hogy visszakapcsolta az áramot egy római hajléktalanok által elfoglalt házban szombat este annak ellenére, hogy a rendőrség elzárta a főkapcsolót – írja a Guardian. Az állami tulajdonú, egyébként használaton kívüli épületben, amit elfoglaltak a ajléktalanok, körülbelül 450-en élnek, köztük 100 gyerek, és május 6-a óta voltak világítás és meleg víz nélkül.

 

Konrad Krajewski bíboros teljes mértékben tudatában volt annak, hogy amit tesz, lehetnek jogi következményei, de meggyőződése volt, hogy szükséges ezt megtennie a családok érdkeében – kommentálta az ügyet egy vatikáni forrás.

 

Matteo Salvini olasz belügyminiszter pedig úgy nyilatkozott:

 

reméli, hogy az egyházi segítség a megkésett villanyszámla kifizetésére is terjed, amelynek összege egyyébként háromszázezer euró (vagyis 97 millió forint). 


Krajewski egyébként nemrégiben tért vissza Leszbosz szigetéről, ahova azért ment, hogy adományt vigyen a menekültek megsegítésére és biztosítsa az ottani sátortáborokban élőket, illetve a helyieket arról, hogy a pápa nem feledkezett el róluk.

 

Szerintetek jól döntött a bíboros, hogy visszakapcsolta az áramot? Szavazzatok!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az biztos, hogy 2020-ban soha nem látott számú embernek kerül be a mindennapi életébe az online piálás a haverokkal. De igazából van ennek bármi értelme? Leteszteltük!

Ugyanazzal a kanállal áldoztattak végig híveket, miközben a koronavírus a nyállal terjed leginkább. Megkérdeztük, hogy csinálják ezt a magyarországi ortodoxok.

A brit egészségügyi rendszernek legalább húszezer ilyen készülékre lenne szüksége, a kényszerűségből nem versenyző csapatok segíthetnek be.

Vlagyimir Putyin szóvivője maga erősítette meg, hogy az elnöki hivatalból is pozitív lett egy ember tesztje. A sajtó tud.

Az érkező magyar kamionosokra 14 nap karantén vár mostantól, akkor is, ha nem mutatják koronavírus gyanúját.

A britek heteken belül házilag is tesztelhetik, megfertőződtek-e a koronavírussal. Elérhető lesz-e ilyen teszt Magyarországon is? Egyáltalán van értelme?

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Március 28-án fél 9-től kapcsolj le mindent otthon: környezetvédelemnek és digitális detoxnak is jó.

Bulizz virtuálisan fél Béccsel március 28-án éjszaka, ingyen!

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás