+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. május 10. péntek, 18:03
Nem volna helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába – válaszolta az Azonnalinak Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke.

A miniszterelnök megköszönte a felkérést, de nem fogadta el a meghívást – így reagált az Azonnali megkeresésére Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke azzal kapcsolatban, hogy Frans Timmermans, a szocialisták európai csúcsjelöltje arra készül, hogy az Euronews hírcsatorna meghívására televíziós politikai vitán vegyen részt a magyar kormányfővel. Ezt Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd EP-listájának második helyezettje, egyben a szocialisták kampányfőnöke jelentette be pénteken. 

 

Havasi Bertalan a meghívás visszautasítását azzal indokolta:

 

„Nem volna helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába.”

 

Orbán Viktor egyébként nemrégiben jelezte, hogy mégsem támogatja a Fidesz, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber legyen az Európai Bizottság elnöke. Utóbbi azért is érdekes, mert a Fidesz, annak ellenére, hogy felfüggesztették tagságát, még azért a Néppárt tagja. Az Azonnali kérdésére pedig, hogy támogat-e bármilyen csúcsjelöltet, azt mondta: messze van még a vége.

 

Weberről és Timmermansról egyébként Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszternek is megvan a véleménye. Csütörtökön úgy nyilatkozott egy makói online fogadóórán: mindketten harmatgyengék.

 

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Négy fürdőszoba, négy hálószoba, 418 ezer forint éjszakánként. Ráadásul elég eldugottnak számít Ibizán, és még úszómedencéje is van!

Egyke az osztrák alkancellár bukását okozó videón emlegetett orosz oligarcha, így unokahúga sem lehet, az FPÖ-sök mégis felültek az átverésnek.

A közép-ázsiai országban máig nagy gondot jelent, mit kezdjenek a terrorszervezethez csatlakozott állampolgáraikkal.

Az indiai választás 39 napon át tartott, amin akár 900 millió választópolgár is szavazhatott.

Lucy Jones vonósokkal mutatta meg, mennyire durva a változás azokhoz az időkhöz képest, amikor elkezdték figyelni a világ hőmérsékletét. Videó!

A hét kérdése

Az osztrákok Habonya? Sebastian Kurz? Egy titkosszolgálat? Egy művészcsoport? Néha az élet egészen egyszerű válaszokat ad: itt vannak az Azonnali tippjei!

Azért ide elnéznénk

2014 és 2018 között 426 esetet rögzítettek az ukrajnai magyarellenesség megnyilvánulásaiból. Filmpremier május 20-án.

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

Remélhetőleg az összes jó mátrai bort végigkóstolhatod május 24-én Budapesten.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás