Orbán Viktor nem vitázik Frans Timmermansszal, és azt is elárulta az Azonnalinak, hogy miért

Szerző: Hutter Marianna
2019.05.10. 18:03

Nem volna helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába – válaszolta az Azonnalinak Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke.

Orbán Viktor nem vitázik Frans Timmermansszal, és azt is elárulta az Azonnalinak, hogy miért

A miniszterelnök megköszönte a felkérést, de nem fogadta el a meghívást – így reagált az Azonnali megkeresésére Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke azzal kapcsolatban, hogy Frans Timmermans, a szocialisták európai csúcsjelöltje arra készül, hogy az Euronews hírcsatorna meghívására televíziós politikai vitán vegyen részt a magyar kormányfővel. Ezt Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd EP-listájának második helyezettje, egyben a szocialisták kampányfőnöke jelentette be pénteken. 

Havasi Bertalan a meghívás visszautasítását azzal indokolta:

„Nem volna helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába.”

Orbán Viktor egyébként nemrégiben jelezte, hogy mégsem támogatja a Fidesz, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber legyen az Európai Bizottság elnöke. Utóbbi azért is érdekes, mert a Fidesz, annak ellenére, hogy felfüggesztették tagságát, még azért a Néppárt tagja. Az Azonnali kérdésére pedig, hogy támogat-e bármilyen csúcsjelöltet, azt mondta: messze van még a vége.

Weberről és Timmermansról egyébként Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszternek is megvan a véleménye. Csütörtökön úgy nyilatkozott egy makói online fogadóórán: mindketten harmatgyengék.

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek