+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. május 10. péntek, 18:03
Nem volna helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába – válaszolta az Azonnalinak Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke.

A miniszterelnök megköszönte a felkérést, de nem fogadta el a meghívást – így reagált az Azonnali megkeresésére Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke azzal kapcsolatban, hogy Frans Timmermans, a szocialisták európai csúcsjelöltje arra készül, hogy az Euronews hírcsatorna meghívására televíziós politikai vitán vegyen részt a magyar kormányfővel. Ezt Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd EP-listájának második helyezettje, egyben a szocialisták kampányfőnöke jelentette be pénteken. 

 

Havasi Bertalan a meghívás visszautasítását azzal indokolta:

 

„Nem volna helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába.”

 

Orbán Viktor egyébként nemrégiben jelezte, hogy mégsem támogatja a Fidesz, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber legyen az Európai Bizottság elnöke. Utóbbi azért is érdekes, mert a Fidesz, annak ellenére, hogy felfüggesztették tagságát, még azért a Néppárt tagja. Az Azonnali kérdésére pedig, hogy támogat-e bármilyen csúcsjelöltet, azt mondta: messze van még a vége.

 

Weberről és Timmermansról egyébként Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszternek is megvan a véleménye. Csütörtökön úgy nyilatkozott egy makói online fogadóórán: mindketten harmatgyengék.

 

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem sikerült újráznia Kárpátalján a magyar jelöltnek az ukrán választásokon, de egy másik körzetben még akár születhet is magyar győzelem.

A csehországi Zlínt a szlovákiai Zsolnaként tüntették fel a négysávosra bővülő M15-ös autóúton, így rossz országot és kilométerszámot is írtak hozzá.

Kiderült: a német Zöldek szavazói használják legtöbbször a repülőgépet. Igaz, ő nekik is a legnagyobb a bűntudatuk emiatt.

A cseh Polgári Demokrata Párt vezetője hozná össze az ellenzéket, de a kalózok kimaradnának az összefogásból.

Közleményt adtak ki a mesterségesen eltüntetett, sokszor átnevelő táborba
küldött ujgur kisebbségről.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás