Rá fog szólni az Instagram azokra, akik agresszív kommentet készülnek írni

Szerző: Hutter Marianna
2019.05.09. 21:00

Az Instagram szóvivője szerint nem lesz nehezebb a kommentelés, a céljuk mindössze annyi, hogy elgondolkoztassák azokat, akik másokat sértő bejegyzést írnának.

Rá fog szólni az Instagram azokra, akik agresszív kommentet készülnek írni

Az online zaklatás elleni harc jegyében az Instagram több új funkciót fejleszt, például már tesztelik, hogy értesítést küldjenek a felhasználóknak akkor, amikor agresszív vagy ellenséges kommentet terveznek elküldeni – írja Medium.com.

Az Instagram szóvivője szerint az, hogy a felhasználók értesítést kapnak ilyenkor, nem jelenti azt, hogy nehezebbé válna elküldeni a kommentet,

mindössze az a fejlesztés célja, hogy az érintettek elgondolkozzanak egy potenciálisan sértő bejegyzés közzététele előtt.

És honnan fogja tudni az Instagram, hogy valaki bántó komment írására készül? A funkció a gépi tanulás, vagyis a mesterséges intelligencia egyik ágának segítségével fogja felismerni a sértő megjegyzéseket.

Az Instagram egyébként más új funkcióval is készül: például lehetséges lesz átmentileg otthagyni az alkalmazást azoknak a felhasználóknak, akik nehéz időszakon mennek keresztül.

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek