A Spotify lejátszási listával szállt be az EP-választási kampányba

Szerző: Illés Gergő
2019.05.09. 19:48

A listán minden uniós tagállamból szerepel egy előadó, a magyarokat Halott Pénzzel csábítanák el szavazni. Nektek hogy tetszik?

A Spotify lejátszási listával szállt be az EP-választási kampányba

Lejátszási listát adott ki az európai parlamenti választások előtt a Spotify zenestreamelő óriás: a svéd cég ezzel azt szeretné elérni, hogy minél többen vegyenek részt a május 23. és május 26. között tartó EP-választásokon, írja a Politico.

Az alkalmazást megnyitva annak

körülbelül 70 millió felhasználója – az EU-ban választásra jogosultak hatoda – kap majd egy értesítést, mely arra szólítja fel őket, hogy éljenek szavazati jogukkal, és vegyenek részt a májusi voksoláson.

Ennek első hullámát csütörtökön, vagyis a május 9-i Európa-napon kézbesítik a felhasználókhoz, míg a második értesítést a választás napján kapják meg az előfizetők.

Emellett a cég egy „Get Vocal, Europe!” névre hallgató lejátszási listát is összeállított, melyben minden uniós tagállamból egy előadó szerepel, a művészek pedig többnyire anyanyelvükön énekelnek a számokban. A kedves gesztus egyébként szolid fricskának is felfogható: jövő héten – szintén taktikusan, az EP-választások előttre időzítve – rendezik meg ugyanis az eurovíziós dalfesztivál döntőjét.

A lejátszási lista leírásához a Spotify mellékelt egy az EU hivatalos választásról szóló oldalára mutató linket, melyben az európaiak az összes hivatalos nyelven megtudhatják, hogyan is szavazhatnak a választásokon.

A Spotify képviselői úgy nyilatkoztak:

a listával maguk is szeretnének minél több embert az urnákhoz csábítani, főleg annak fényében, hogy az utóbbi nyolc EP-választáson ciklusról ciklusra folyamatosan csökkent a részvételi arány, 2014-ben pedig csak 42 százalékot ért el.

Magyar részről a Halott Pénz „Amikor Feladnád” című, friss slágere kapott helyet a listán, de olyan előadók is szerepelnek rajta, mint a svéd Zara Larsson, vagy az olasz Mahmood.

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek