Így még biztosan nem hallottad az Örömódát

Szerző: Bukovics Martin
2019.05.04. 11:26

Az egyik legismertebb német zenész, Herbert Grönemeyer zongorakísérettel énekli el az EU himnuszát, arra buzdítva, hogy egy nyitott, színes és egységes Európára szavazzunk.

Így még biztosan nem hallottad az Örömódát

Herbert Grönemeyer az egyik legismertebb és legnépszerűbb zenész Németországban: 1984 óta gyakorlatilag az összes stúdióalbuma a slágerlisták élére kerül, koncertjeire hónapokkal az esemény előtt nincs már jegy. A 2006-os németországi foci világbajnokság hivatalos indulóját (itt van németül, itt angolul) szerző zenész most egy EP-választás alkalmából létrejött kampányt tolt meg.

A Musik Bewegt (A Zene megmozgat) alapítvány – amelynek alapítói között Grönemeyer is ott van – által életre hívott GemeinsamLautFürEuropa célja, hogy minél többen énekeljék el otthon az Európai Unió himnuszát, az Örömódát a maguk értelmezésében, és osszák azt meg a közösségi médiában, így csatlakozva a kampány céljához, egy nyitott, színes és egységes Európa megteremtéséhez.

Grönemeyernek ráadásul sikerült még gendersemlegesítenie is a dalt!
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek