Meghekkelték a momentumos Hajnal Miklós politikusi Facebook-oldalát

Szerző: Hutter Marianna
2019.05.03. 12:48

„Sunyi bolsevik disznók fognak minket bekebelezni, ha csak nem állunk ellent. De nem fogunk, mert mi is közéjük tartozunk. ;)” – ez a szokatlan poszt jelent meg a momentumos Hajnal Miklós politikusi Facebookján. Hajnal az Azonnali megkeresésére elmondta: jogosulatlanul használták közösségi oldalát.

Meghekkelték a momentumos Hajnal Miklós politikusi Facebook-oldalát

„Elvtelen hataloméhes „patkánnyá” vált a közösségünk. (…) Sunyi bolsevik disznók fognak minket bekebelezni, ha csak nem állunk ellent. De nem fogunk, mert mi is közéjük tartozunk. ;)” – ez a különös kiírás jelent meg a Momentum elnökségi tagjának, Hajnal Miklósnak a Facebook-oldalán pénteken délelőtt.

„Jogosulatlanuk használták a Facebook-oldalamat”

– mondta Hajnal az Azonnali kérdésére, aki szerkesztőségünktől szerzett tudomást a posztról, amit nem ő írt, és rögtön törölt is.

AZ AZÓTA MÁR TÖRÖLT POSZT, AMIHEZ SEMMI KÖZE HAJNALNAK

Kérdésünkre, hogy érez-e jogos kritikát a kiírásban, úgy reagált: az a határozott elutasítás, ami korábban jellemző volt a Momentumra, átalakult abba az irányba, hogy elfogadták, pártok közti együttműködésre van szükség bizonyos választásokon, például az önkormányzatin. „Arról van szó, hogy felismertük: van az együttműködésre választói igény, nem arról, hogy mi jobban megszerettük volna egyik vagy másik pártot”. Hozzátette: a Momentum azért alakult meg, mert azt látták, hogy a pártok nem kínálnak elég alternatívát.

„Ettől függetlenül a választási rendszerek olyanok, amilyenek, és ehhez is kell alkalmazkodni. Mi ezt próbáljuk egyensúlyban tartani: az alkalmazkodást és a saját arcélünk megőrzését.”

Kérdésünkre, hogy milyen lépéseket tesz Facebook-oldala feltörése kapcsán, úgy válaszolt: utánajár, hogy olyasvalaki jegyezte-e a posztot, akinek korábban volt hozzáférése a közösségi oldalához, vagy egy külső felhasználó törte-e fel az oldalát. 

FOTÓ: Hajnal Miklós / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek