+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2019. május 3. péntek, 14:26
A Kúria szerint nem közszereplő a miniszterelnök veje, és ezért az utcán sem szabadott volna leszólítani és meginterjúvolni. Ne álljunk meg itt, ki a többi nem-közszereplő? Ez a hét kérdése!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Nem közszereplő a miniszterelnök veje, mondta ki a Kúria az akkor még Simicska Lajos tulajdonolta Hír TV egyik riportja kapcsán, amelyben az utcán, irodája előtt próbálták kérdőre vonni Tiborcz Istvánt a cégeihez köthető gyanús kastélyvásárlásokkal kapcsolatban. 

 

Az ítéletről részletesen írt a 444, amit azért marasztaltak el, mert egy részletet közzétett a Hír TV-s videóból. Eszerint a Kúria azzal érvel, hogy Tiborczot az út túloldaláról filmezték, és így nem volt abban a helyzetben, hogy a felvételhez hozzájáruljon, ráadásul a nyilatkozata nem szolgált többletinformációval a riporthoz. 

 

Tiborcznak nem csak a riportban vitatott ingatlanügyei tartanak egyébként közérdeklődésre számot, de az unió csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálódott a cége által gyanús közbeszerzéseken elnyert közvilágítási projektek miatt. Érdemes azt is felidézni, hogy

 

nem közszereplő Tiborcz Istvánnak egy teljes mértékben magánjellegű megnyilvánulása is széles sajtónyilvánosságot kapott, méghozzá az esküvője Orbán Ráhellel, a miniszterelnök lányával,

 

de az irodája előtt az utcán sétáló Tiborcz István magánszférája a jelek szerint más megítélés alá tartozik.

 

Mi most arra vagyunk kíváncsiak, hogy ha Tiborcz István nem közszereplő, akkor vajon ki nem az még? Ez a hét kérdése, szavazz!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

A német törvényhozásban úgy kell berendezkedni a faxtalan életre, hogy a kormány még mindig 900 faxgépet használ.

Mark Rutte azonban jó eséllyel negyedszer is miniszterelnök lesz: pártja magasan vezet a közvélemény-kutatásokon.

A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.

A baloldali ellenzék azzal vádolta, hogy soron kívül oltatja be magát, de péntektől Romániában már az állam működéséhez elengedhetetlen személyek hivatalosan is kaphatnak vakcinát.

Nem azért, mert ne értenének hozzá: a beoltatandó egészségügyi dolgozók nem jelentek meg az oltáson.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás