Online követheted, hogyan és miből gazdálkodik Puzsér kampánystábja

Szerző: Bukovics Martin
2019.05.02. 11:50

Volt, aki 5 forinttal támogatta a Sétáló Budapest-kampányt.

Online követheted, hogyan és miből gazdálkodik Puzsér kampánystábja

Egy hónap alatt nyolcvankét felajánlásból körülbelül egymillió forintnyi támogatás jött össze Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik által támogatott független főpolgármester-jelölt kampányára. Ezt onnan tudjuk, hogy a Sétáló Budapest-kampány kiposztolta Facebookra a márciusi és áprilisi elszámolást.

Márciusban kiadásuk eszerint nem volt, volt viszont 192 005 forintnyi bejövő támogatás az Állampolgárok A Centrumban Egyesület Magnet Banknál vezetett számlájára. Áprilisban már elkezdtek költeni a szimpatizánsok pénzéből: 798 981 forintnyi beérkező támogatás mellett 472 828 forintnyi kiadás párosult. A tételes elszámolás szerint főleg utcai standozós pultokra, matricákra, szórólapokra, kitűzőre, mikrofonra, terembérlésre költötték a pénzt.

Az elszámolás bevételi oldalán a leggyakoribb utalások 1-5000 forint között mozognak, de nem ritkák a 10 és 20 ezer forintos támogatások sem. Akadt persze olyan is, aki mindössze 5 forintot adományozott Puzsér Róberték kampányára.

Puzsérék a támogatási feltételeik szerint legfeljebb 100 ezer forintot fogadnak el, így nem meglepő, hogy az eddigi legnagyobb adomány 94 857 forint volt. Vállalásuk szerint ha a kampánystáb az általuk megjelölt célokra nem tudja elkölteni a támogatást, akkor a számlán maradt részt teljes egészében átutalják a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak.

FOTÓ: Sétáló Budapest / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek