+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. május 1. szerda, 08:17
Elmondjuk, Budapesten milyen politikához kapcsolódó programok lesznek. Csak három párt nem csinál ilyet: a Fidesz, a KDNP és az LMP. Jöjjenek a többiek!

+ Európamenet. A Momentum egy csomó B-ligás európai politikussal sétálja végig a fővárost a magyar EU-csatlakozás 15. évfordulója apropóján. Gyülekező 15 órakor a Szabadság téren, a menet végén beszédek. Részletek itt.

 

Munkáspárti majális. Ez lényegében egy időutazás lesz a fideszes nacionalista-kádárista Munkáspárttal. Gyülekező 8.45-kor a Kodály köröndnél, 11.30-kor Thürmer Gyula-beszéd a Városligetben, fellép a Sugera Bugera Band. Részletek itt.

 

Autonóm majális. Az anarchisták nem hagyják, hogy az álbaloldali-globálterrorista pártok rátelepedjenek a munka ünnepére, ezért az 56-osok terén délelőtt 10-től megünneplik május 1-et úgy, ahogy azt illik. Mindig előre, sohase hátra: részletek itt.

 

Nemzeti majális #1. Valamiért nemzeti majálisnak nevezik a jobbikosok a maguk pártrendezvényét, amelyen fellép Puzsér Róbert is. Lesz bábszínház, ózdi (!) huszárbemutató, szumó, jurta, felfújható hernyó (jelentsen ez bármit is). A Hajógyári-szigetes buli délelőtt már elkezdődik, részletek itt. Fontos: az első 100 vendéget szalonnás tojásrántottával fogadják reggel 8:30-tól!

 

Nemzeti majális #2. Valamiért a Jobbik-szakadár Mi Hazánk is nemzeti majálisnak nevezi a maga szintén a Hajógyári-szigeten lévő buliját, ahol szintén lesz majd ingyenreggeli délelőtt 9 órától. Meg lovasíjászok és nemzeti rock. Részletek itt!

 

+ DK-s majális. A Gyurcsány-párt mélyen belenyúlt a pénztárcájába: fellép Oláh Gergő, Kállay-Saunders András, Pápai Joci, Benji és Nagy Bogi, majd Dobrev Klára, a párt EP-választási listavezetője mond beszédet. Délelőtt 10-től a Városligetben, részletek itt.

 

Szoci majális. MSZP-Párbeszédes sztárparádé a városligeti nagyréten 10-től. Ott lesz Szanyi Tibor, Ujhelyi István, Jávor Benedek, Tüttő Kata, a legérdekesebb programpontnak a palántaosztás ígérkezik, ehhez még ebéd előtt, 11-re kell odaérned. Infók itt.

 

Ez egyébként benne volt a Reggeli feketében, az Azonnali reggeli hírlevelében is. Ha nem akarsz lemaradni róla, sose késő feliratkozni rá!

 

FOTÓ: Fortepan. Hősök tere, május 1-i ünnepség 1946-ban. A tribünön elől középen Rákosi Mátyás, tőle balra Szakasits Árpád, jobbra Veres Péter, Rajk László, Ratkó Anna, Nagy Imre, Kovács István.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

Zoran Zaev egy beszélgetésrészlet alapján úgy tűnik, többre tartja magát, mint nyolcmillió euró, ráadásul a saját pártját is ő finanszírozza.

Andrzej Dudának nagyon nem tetszett egy lengyel bulvárlap róla szóló cikke, most a német nagykövettől követelik a kiadóvállalat megregulázását.

Legalábbis miután az ügyből felháborodás lett, állítják: a bizottsági elnök csak személyes minőségében akarta megtolni a HDZ kampányát.

Továbbra sem kell létező e-mail cím a kitöltéshez.

Újabb közös pontra lettünk figyelmesek Szerbiával a pécsi vásárban: 1900 forintért bárki hirdetheti Oroszország urát.

Ma választ Horvátország. Mivel győzködték vagy riogatták a pártok a választókat? Spoiler: menekültekkel nem. Választás előtti plakátkörkép!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás