Mit csináljak május elsején Budapesten?

Szerző: Bukovics Martin
2019.05.01. 08:17

Elmondjuk, Budapesten milyen politikához kapcsolódó programok lesznek. Csak három párt nem csinál ilyet: a Fidesz, a KDNP és az LMP. Jöjjenek a többiek!

Mit csináljak május elsején Budapesten?

+ Európamenet. A Momentum egy csomó B-ligás európai politikussal sétálja végig a fővárost a magyar EU-csatlakozás 15. évfordulója apropóján. Gyülekező 15 órakor a Szabadság téren, a menet végén beszédek. Részletek itt.

Munkáspárti majális. Ez lényegében egy időutazás lesz a fideszes nacionalista-kádárista Munkáspárttal. Gyülekező 8.45-kor a Kodály köröndnél, 11.30-kor Thürmer Gyula-beszéd a Városligetben, fellép a Sugera Bugera Band. Részletek itt.

Autonóm majális. Az anarchisták nem hagyják, hogy az álbaloldali-globálterrorista pártok rátelepedjenek a munka ünnepére, ezért az 56-osok terén délelőtt 10-től megünneplik május 1-et úgy, ahogy azt illik. Mindig előre, sohase hátra: részletek itt.

Nemzeti majális #1. Valamiért nemzeti majálisnak nevezik a jobbikosok a maguk pártrendezvényét, amelyen fellép Puzsér Róbert is. Lesz bábszínház, ózdi (!) huszárbemutató, szumó, jurta, felfújható hernyó (jelentsen ez bármit is). A Hajógyári-szigetes buli délelőtt már elkezdődik, részletek itt. Fontos: az első 100 vendéget szalonnás tojásrántottával fogadják reggel 8:30-tól!

Nemzeti majális #2. Valamiért a Jobbik-szakadár Mi Hazánk is nemzeti majálisnak nevezi a maga szintén a Hajógyári-szigeten lévő buliját, ahol szintén lesz majd ingyenreggeli délelőtt 9 órától. Meg lovasíjászok és nemzeti rock. Részletek itt!

+ DK-s majális. A Gyurcsány-párt mélyen belenyúlt a pénztárcájába: fellép Oláh Gergő, Kállay-Saunders András, Pápai Joci, Benji és Nagy Bogi, majd Dobrev Klára, a párt EP-választási listavezetője mond beszédet. Délelőtt 10-től a Városligetben, részletek itt.

Szoci majális. MSZP-Párbeszédes sztárparádé a városligeti nagyréten 10-től. Ott lesz Szanyi Tibor, Ujhelyi István, Jávor Benedek, Tüttő Kata, a legérdekesebb programpontnak a palántaosztás ígérkezik, ehhez még ebéd előtt, 11-re kell odaérned. Infók itt.

Ez egyébként benne volt a Reggeli feketében, az Azonnali reggeli hírlevelében is. Ha nem akarsz lemaradni róla, sose késő feliratkozni rá!

FOTÓ: Fortepan. Hősök tere, május 1-i ünnepség 1946-ban. A tribünön elől középen Rákosi Mátyás, tőle balra Szakasits Árpád, jobbra Veres Péter, Rajk László, Ratkó Anna, Nagy Imre, Kovács István.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek